2016-11-09 03:56:09
Φωτογραφία για Πρόσω ολοταχώς, για το νέο σύστημα EW των F-15 Eagle
Η αμερικανική Αεροπορία (USAF) έχει δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη νέου απόλυτα ψηφιακού συστήματος αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου για τα μαχητικά αεροσκάφη F-15C και F-15E, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να προχωρά στη φάση ανάπτυξης και κατασκευής.

Όπως ανακοινώθηκε, η USAF ανέθεσε συμβόλαιο ύψους 478 εκατομμυρίων δολαρίων στη Boeing για το πρόγραμμα EPAWSS (Eagle Passive/Active Warning and Survivability System), όπως έχει ονομαστεί. Η φάση ανάπτυξης και κατασκευής θα διαρκέσει μέχρι το 2020, ένα διάστημα στο οποίο η εταιρία αναλαμβάνει να μειώσει το ρίσκο του προγράμματος και να ολοκληρώσει το σύστημα στα μαχητικά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, περισσότερα από 400 μαχητικά του τύπου θα αναβαθμιστούν με το σύστημα. Η Boeing είναι ο κύριος κατασκευαστής, με υποκατασκευαστή τη BAE Systems, η οποία έχει αναλάβει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα ενσωματωθεί.


Το ψηφιακό σύστημα EPAWSS θα μεγιστοποιήσει την τακτική επίγνωση της κατάστασης για τα μαχητικά και θα προσφέρει προστασία έναντι πλήθους κινδύνων, με τη χρήση προηγμένων ηλεκτρονικών αντιμέτρων, προειδοποίηση επερχόμενου βλήματος στα ραντάρ του αεροσκάφους, αλλά και επαυξημένη ικανότητα αξιοποίησης αερόφυλλων και θερμοβολίδων.

Υπενθυμίζεται, ότι τα μαχητικά τύπου F-15 διαθέτουν σύστημα αυτοπροστασίας από τη δεκαετία του 1980 (F-15 Tactical Electronic Warfare Suite). Η αναβάθμιση του συστήματος αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου των αεροσκαφών του τύπου, αποκαλύπτει την πρόθεση της USAF να συνεχίσει να τα αξιοποιεί επιχειρησιακά για τουλάχιστον δύο ακόμη δεκαετίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ