2016-11-09 18:03:52
Φωτογραφία για Εφημερία “τρόμου” στο Λαϊκό
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Σε απαράδεκτες – τόσο από άποψη ασφάλειας όσο και από άποψη εργασιακού στρες – συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η εφημερία στην Παθολογική κλινική του «Λαϊκού» την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με το ygeionomikoi.gr, από τους διαδρόμους της κλινικής δεν χώραγε να περάσει άνθρωπος, αφού κατά μήκος παρατάχθηκαν σταδιακά 18 ράντζα. Μαζί, μάλιστα με τους νοσηλευόμενους το σύνολο των ασθενών έφτασε τους 70. Πόσες νοσηλεύτριες ήταν υπεύθυνες στη βάρδια; Μόλις 2(!).

«Το υπουργείο υγείας δεν παραλείπει να αναγνωρίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, την ίδια στιγμή έχει μειωθεί η αποζημίωση για τα νυχτερινά, Κυριακές, αργίες» σχολιάζει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών. «Η ανάγκη για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας καθώς και για αξιοπρεπή και ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με την ανέξοδη κατανόηση από πλευράς του υπουργείου, ούτε με τις συνεχείς εξαγγελίες για προσλήψεις άφαντες!» προσθέτει.

«Οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η επαρκής χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία του δημόσιου συστήματος υγείας»τονίζει καταλήγοντας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ