2016-11-10 17:43:43
Φωτογραφία για ΟΛΣΥ : «Όχι στη δημιουργία νέων σημείων βολών στη Λήμνο»
Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Την αντίθεσή της στην περαιτέρω δημιουργία νέων σημείων βολών στο νησί της Λήμνου εκφράζει η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη , τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση κατά την οποία η έγκριση ή όχι δημιουργίας πεδίου βολής στο νησί θα τεθεί προς συζήτηση.

Η επιστολή την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΟΛΣΥ Αντώνης Καραγιάννης και ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Αντωνίου αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι

Στην Πρόσκληση Σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την 10η Νοεμβρίου 2016 στον πίνακα θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στο υπ αριθμ. 19 θέμα της συνεδρίασης αναφέρεται η «Δημιουργία ή μη Πεδίου Βολής στη Λήμνο – ενημέρωση για την εκτέλεση βολών με όπλα καμπύλης τροχιάς από την 88 ΣΔΙ».

Η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων εκφράζει την αντίθεσή της στη περαιτέρω δημιουργία νέων σημείων βολών στο νησί μας. Πιστεύουμε ότι στη Λήμνο ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός πεδίων βολών και στρατοπέδων που καλύπτουν της ανάγκες του στρατεύματος που υπάρχει στη Λήμνο.


Ας αναλογιστούμε ότι για δεκαετίες το νησί μας φιλοξένησε μεγάλο αριθμό στρατιωτών και το γεγονός αυτό είχε θετικές και αρνητικές συνέπειες. Αφενός στηρίχθηκε οικονομικά από την παρουσία του στρατού, αφετέρου παγιώθηκε η εικόνα του νησιού μας ως στρατοπέδου, αφού συχνά οι υπηρετήσαντες σ΄ αυτό μετέφεραν και διέδιδαν μια αρνητική εικόνα.

Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει και η Λήμνος αργά αλλά σταθερά βρίσκει το βηματισμό της προς μια άλλη ανάπτυξη.

Σεβόμαστε επιθυμούμε και στηρίζουμε την παρουσία του στρατού, Η δημιουργία όμως νέων πεδίων βολών ή νέων χώρων εκτέλεσης βολών ακόμα και η συζήτηση για το θέμα αυτό, μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για τον τόπο μας και θα επαναφέρει την παλαιότερη αρνητική εικόνα που έχει σχηματιστεί.

Επιπλέον το σημείο που προτείνεται ως χώρος για εκτέλεση βολών βρίσκεται λίγα μέτρα από την εκκλησία του Αγ. Σώζοντος που, όπως γνωρίζετε έχει χαρακτηριστεί ως Παλλημνιακό προσκύνημα και ο Αγ . Σώζων έχει ανακηρυχθεί πολιούχος του νησιού. Η εκκλησία αυτή δέχεται καθημερινά, πιστούς που προσέρχονται ευλαβικά για να προσκυνήσουν.

Οι τόποι θρησκευτικής λατρείας πανελλαδικά είναι σημεία που αποτελούν ήσυχους τόπους προσευχής. Η εκτέλεση βολών και μάλιστα μεγάλων οπλικών συστημάτων σε μικρή απόσταση αυτό το ανατρέπει και θα αποτρέπει τους πιστούς να επισκεφθούν την εκκλησία του Αγ. Σώζου».

ΠΗΓΗ: http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/23549-olsy-oxi-sti-dimiourgia-neon-simeion-volon-sti-limno.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ