2016-11-11 07:24:10
Φωτογραφία για Νέα πυρκαγιά σε F-35B Lightning II προκαλεί νευρικότητα
Κατεγράφη το πρώτο μείζον ατύχημα σε αεροσκάφος κάθετης απο-προσγείωσης F-35B Lightning II της 501ης Μοίρα Μαχητικών Κρούσης (Marine Fighter Attack Squadron 501), του Σώματος των Πεζοναυτών όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αποθήκη οπλισμού.

Παρά την πυρκαγιά ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το μαχητικό στη βάση του, την αεροπορική βάση Πεζοναυτών (MCAS: Marine Corps Air Station) Beaufort, στη Νότια Καρολίνα. Όπως είναι η συνήθης πρακτική για τη διερεύνηση των αιτίων συστήθηκε επιτροπή διερεύνησης.

Σύμφωνα με το Σώμα Πεζοναυτών πρόκειται για το πρώτο ατύχημα Κατηγορίας «Α» (κατά την τυποποίηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ατυχήματα που περιλαμβάνουν απώλεια ζωής ή πρόκληση ζημιών στο υλικό ύψους μεγαλύτερου των 2 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ) που καταγράφεται σε μαχητικό F-35B.

Υπενθυμίζεται, ότι το Σώμα των Πεζοναυτών σχεδιάζει την προμήθεια 353 F-35B και 67 F-35C Lightning II για να αντικαταστήσει, μέχρι το οικονομικό έτος 2032, τα μαχητικά F/A-18 Hornet, EA-6B Prowler και AV-8B Harrier II που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία. Πάντως το ατύχημα δεν πρόκειται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα εξοπλισμού των μοιρών του Σώματος με το νέο μαχητικό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ