2016-11-11 10:50:17
Φωτογραφία για Οι τέσσερις Έλληνες στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ
Οι ομογενείς που πλαισιώνουν τον αμφιλεγόμενο νέο πλανητάρχη Τέσσερις έλληνες ομογενείς, πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, πλαισιώνουν τον αμφιλεγόμενο νέο πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώτος στη λίστα, ο Reinhold Reince Priebus που αν και το όνομά του δε προδίδει κάτι ελληνικό, έλκει την καταγωγή του από το Πλωμάρι της Λέσβου. Ο 44χρονος πολιτικός, είναι το δεξί χέρι του Τραμπ, είναι δικηγόρος και επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμλικανών. Όχι και άσχημα. Ο πατέρας του έχει γερμανικές ρίζες ενώ οι γονείς της μητέρας του, Δήμητρα ή Ρούλα όπως την αποκαλούν, γεννήθηκαν στο Πλωμάρι όπου στη συνέχεια μετανάστευσαν στο Σουδάν. Έπειτα από τον έρωτα της Δήμητρας με τον Ρίτσαρντ, το ζευγάρι μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου και γεννήθηκε ο φιλόδοξος γιος τους.

Η αδερφή της μητέρας του, Μαίρη Παυλάτου-Πιτσιλαδή, μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου για τον ανιψιό της
. «Είναι ένα πολύ καλό παιδί, ντροπαλό και πολύ εργατικό. Δούλεψε σκληρά στην προεκλογική περίοδο. Χθες μιλήσαμε μαζί του, ήταν πολύ συγκινημένος, έχει απεριόριστη αγάπη για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και τα καλοκαίρια έρχεται συχνά στη χώρα μας. Εγώ του είπα να κοιτάξει την πατρίδα μας, μου είπε ότι θα προσπαθήσει να έρθει οικογενειακώς σύντομα στη χώρα μας, θέλει να κάνει ένα μνημόσυνο για τον παππού και την γιαγιά του. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, πιστεύω θα προσπαθήσει και θα κάνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει».

Ο Reinhold γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1972 στο Νιου Τζέρσεϊ και σε ηλικία 7 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στο Ουισκόνσιν. Ήδη από το σχολείο είχε αρχίσει να δείχνει μια ιδιαίτερη κλίση προς την πολιτική. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Wisconsin-Whitewater και πήρε το πτυχίο του το 1994 στις Πολιτικές Επιστήμες. Από εκεί, συνέχισε τις σπουδές του στο School of Law του πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Μετά το τέλος των σπουδών του, μετακόμισε πίσω στο Ουισκόνσιν και άρχισε να εργάζεται στη νομική φίρμα Michael Best & Friedrich LLP, όπου και έγινε και συνέταιρος. Το 2004 είχε την πρώτη του "επαγγελματική" επαφή με την πολιτική (δε κατάφερε να εκλεγεί γερουσιαστής) και το 2011 κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Το 1999 παντρεύτηκε το κορίτσι του από το σχολείο, Sally Priebus με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Τζορτζ Παπαδόπουλος

Φέρει το όνομα του δικτάτορα, είναι φιλόδοξος με ενδιαφέροντα την πολιτική, τα οικονομικά, τις ξένες γλώσσες, και τα ταξίδια. Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο νεαρός Τζορτζ γεννήθηκε στο Σικάγο, σπούδασε στο DePaul University και το 2010 πήρε το μεταπτυχιακό από το University College London. Τώρα είναι σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με ειδίκευση στην ενέργεια- Ο ίδιος μαζί με τους Keith Kellogg, Carter Page, Walid Phares και Joseph E. Schmitz αποτελούσαν τη μαγική πεντάδα του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως διαβάζουμε στο προφίλ του στο linkedin, από το Μάρτιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2015, εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Hudson, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου και τον πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τζορτζ Τζιτζίκος

Έχει επωμιστεί το ρόλο του διευθυντή επιχειρήσεων της εκστρατείας του Τραμπ και είναι ένας από τους πρώτους συνεργάτες της ομάδας του. Του ανήκει η εταιρεία Telion -εταιρεία επικοινωνίας που ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, και στη διαχείριση κρίσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Συνεργάζεται με εταιρείες, με πολιτικούς και θρησκευτικούς φορείς για την επιτυχή διαχείριση των συνεδριάσεών τους. Σύμφωνα με το ellines.com, είχε τον πρώτο λόγο επί της 8ετούς προεδρίας του George W. Bush στον Λευκό Οίκο (2001-2009), ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία ΜακΚέιν-Πέιλιν το 2008 και την εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ (2012).

Χρήστος Μαραφάτσος

Έχει επιλεγεί για να εκπροσωπεί την ελληνοαμερικανική κοινότητα με την ιδιότητα του συμβούλου. Ο ρόλος του ήταν να συμβουλεύει τον Συνασπισμό και την Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή για τα θέματα, τους αγώνες και τα επιτεύγματα της ελληνικής και της κυπριακής αμερικανικής κοινότητας.

«Υποστηρίζουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και τις λύσεις του στην ενδυνάμωση των κοινοτήτων, την προώθηση της εργασίας, τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και την πίστη στην οικογένεια και τις συντηρητικές αρχές», είχε πει. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Blue Sky Capital, μια εταιρεία συμβούλων και επενδύσεων με έδρα την Ουάσινγκτον. Ο Μαραφάτσος είχε ανακηρυχθεί από το Bloomberg ως ο τρίτος καλύτερος νέος επιχειρηματίας κάτω των 25 ετών, το 2011.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ