2016-11-11 15:09:13
Φωτογραφία για Χειροπέδες για 4 μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων 4 ημεδαπών μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν απάτες Οι δράστες με το πρόσχημα διασφάλισης επαγγελματικής συνεργασίας με Μονές του Αγίου Όρους ή με την υπόσχεση διαμεσολάβησης για την ένταξη σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α εξαπατούσαν επιτηδευματίες, αγρότες και άλλους ιδιώτες

Εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν απάτες. Πρόκειται για 2 άνδρες ηλικίας 37 ετών αμφότεροι και 2 γυναίκες ηλικίας 32 και 42 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω δράστες, από τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιτηδευματίες, αγρότες και άλλους ιδιώτες τους οποίους αφού προσέγγιζαν με το πρόσχημα ότι είχαν την δυνατότητα είτε να τους διασφαλίσουν επαγγελματική συνεργασία με Μονές του Αγίου Όρους είτε να μεσολαβήσουν για την ένταξη τους σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.


Ειδικότερα, για την επίτευξη του σκοπού τους και προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά για την φερεγγυότητα τους, ο 37χρονος εμφανιζόταν ως Ιερομόναχος του Αγίου Όρους, ενώ η 42χρονη ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Η συμμετοχή των υπόλοιπων δραστών περιορίζονταν στην αποδοχή, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις εξαπάτησης, που έχουν διαπραχθεί με την παραπάνω μεθοδολογία, με το χρηματικό όφελος για τους δράστες να υπερβαίνει τις -15.000- ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ