2016-11-11 19:59:13
Φωτογραφία για Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Επιτέλους να προχωρήσουμε χωρίς «μαύρο» σε κανάλια. Με την πολυφωνία και την δημοκρατία στο επίκεντρο”
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ομιλία του στην... Βουλή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ και στις αμερικάνικες εκλογές, τονίζοντας τα εξής:

Για το ΕΣΡ

Η δική μας στάση έχει ένα βασικό συστατικό στοιχείο, το να βρίσκουμε λύσεις για τα προβλήματα. Αυτό προσπαθήσαμε και για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, χωρίς τη στείρα άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς τους αιφνιδιασμούς και τους ακροβατισμούς της Κυβέρνησης. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με μικροκομματικά παιχνίδια οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση αδιεξόδου, και πλέον αυτό έπρεπε να σταματήσει για να ασχοληθούμε επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα, όπως είναι οι ανάγκες στον τομέα υγείας ή στο θέμα της φτώχειας. Είναι αυτά τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να βρουν λύσεις στα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζουν.


Η αδυναμία συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης λόγω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ταλάνισε την χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε μία σταθερή θέση, ότι έπρεπε πρώτα να βγει η απόφαση του ΣτΕ. Και γι’ αυτό πριν από την απόφαση του ΣτΕ λέγαμε ότι δεν πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Μόλις βγήκε η απόφαση του ΣτΕ, συμβάλαμε θετικά στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα –με τους εκβιασμούς, τις τροπολογίες όπως εκείνη για «μαύρο» σε πέντε μέρες, οδηγούσε την κατάσταση σε αδιέξοδο. Η πολιτική ήττα όμως του ΣΥΡΙΖΑ τον ανάγκασε να φέρει κατάλληλες προτάσεις.

Είδαμε στην προηγούμενη διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων, τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και το Ποτάμι για την υπεύθυνη στάση την οποία είχαμε συμβάλλοντας αποφασιστικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και στην άρση του αδιεξόδου. Και τι μας έλεγε η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα; Έλεγε ότι δεν συμφωνεί με την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και ότι επειδή δεν είχε καταργηθεί, όπως θα μπορούσε να έχει καταργηθεί, αλλά είχε ανασταλεί ο νόμος, δεν ψήφιζε Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Και τώρα γιατί ψηφίσατε, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας; Άλλαξε η σύμφωνη γνώμη ή η αναστολή; Τώρα συμπλεύσατε με τη δική μας θέση, τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θέση η οποία είναι απέναντι στη στείρα άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέλους, να προχωρήσουμε χωρίς «μαύρο» σε κανάλια, με την πολυφωνία, με τη Δημοκρατία και με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μπορέσει να επιτελέσει τον ρόλο που του αξίζει και του αρμόζει.

Για το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών

Η προεκλογική ρητορεία του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που είχε στοιχεία μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, δεν είναι ένδειξη μιας καλής πορείας. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι έσπευσαν να χαιρετήσουν –και δεν μιλάω για τις Κυβερνήσεις, μιλάω για τα κόμματα- την εκλογή Τραμπ σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, υπερσυντηρητικές, ακροδεξιές δυνάμεις. Ελπίζουμε ως Πρόεδρος των ΗΠΑ να ασκήσει μια υπεύθυνη πολιτική, η οποία δεν θα έχει σχέση με όσα προεκλογικά έχει πει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ