2016-11-12 06:14:12
Φωτογραφία για Συνάντηση Βούλας Πατουλίδου με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου
Επίσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, κ. Αλέξης Γαλανός, ο οποίος βρίσκεται στη... Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφιών για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Αμμοχώστου και το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνη Μανδρίτη και των δημοτικών συμβούλων Αμμοχώστου κ.κ. Γιάννο Πιερή και Κώστα Χατζηκακού, ο κ. Γαλανός ενημέρωσε την κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα και τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου.

Ο κ. Γαλανός αναφέρθηκε στη “μαρτυρική Αμμόχωστο η οποία συνεχίζει να υπάρχει χωρίς τους νόμιμους κατοίκους της” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι “μια πόλη φάντασμα που αντί για κατοίκους έχει φίδια, ποντίκια και Τούρκους στρατιώτες που περιπολούν”
. Ο κ. Γαλανός επεσήμανε πως “Οι Αμμοχωστιανοί μετά από τόσα χρόνια κατάφεραν να κρατηθούν μαζί. Διατηρούν ζωντανές τις οργανώσεις και τα σωματεία. Για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, μια πόλη φάντασμα στην Ευρώπη ,η οποία κυριολεκτικά καταστρέφεται από τα στρατεύματα κατοχής, είναι ένα μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί, μια μεγάλη πίεση προς την Τουρκία.”

Από τη πλευρά της η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στην “συνεχή επεκτατική πολιτική της Γείτονος, η οποία, 42 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά αντιθέτως λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η πολιτική και στρατιωτική λαιμαργία των γειτόνων μας επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, εγείροντας ξανά θέματα συνόρων τόσο με την Ελλάδα όσο και με τις υπόλοιπες γειτονικές στην Τουρκία χώρες. Ο κ. Ερντογάν μιλά για “σύνορα της καρδιάς του” και βάζει στο κάδρο των διεκδικήσεων του εμμέσως πλην σαφώς και την ίδια τη Θεσσαλονίκη!”

Η κ. Πατουλίδου επισήμανε στον κ. Γαλανό, την ανάγκη να βρεθεί μια λύση η οποία θα εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού ενώ ειδικά για την Αμμόχωστο ανέφερε πως είναι “από τις ιστορικότερες και ενδοξότερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά χωρίς κατοίκους και χωρίς ζωή. Με την παράνομη κατοχή της δοκιμάζεται ο ίδιος ο πολιτισμός. Οι αναρίθμητες εκκλησίες της επαρχίας Αμμοχώστου, τα τείχη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα αγάλματα και τα ψηφιδωτά, αφέθηκαν στο έλεος του Τουρκικού στρατού κατοχής. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι Αμμοχωστιανοί αλλά και όλοι οι κατεχόμενοι δήμοι, η Ακανθού, ο Καραβάς, η Κυθρέα , η Λάπηθος, το Λευκόνοικο, η Λύση και η Μόρφου, είναι ενωμένοι διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες, γεγονός που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ