2016-11-13 05:45:14
Φωτογραφία για Ανήκεις σε κάποια μειονότητα και ψάχνεις δουλειά μέσω Facebook; Καλή τύχη!
Τον προηγούμενο μήνα μία αναφορά της Propublica αποκάλυψε ένα γεγονός που αποτελεί μία ρατσιστική κίνηση του Facebook. Ουσιαστικά το Facebook έδινε την δυνατότητα στους διαφημιστές να αποκλείσουν, χρησιμοποιώντας φίλτρα, συγκεκριμένες μειονότητες. Το Facebook απάντησε ότι η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιείται συχνά από τις διαφημιστικές εταιρίες και έτσι θέλησε να την ενσωματώσει στις λειτουργίες του.

Η αμυντική τους γραμμή κόντρα στο δημοσίευμα, ήταν ότι οι πολλές εταιρίες θέλουν να φιλτράρουν τις αγγελίες ζήτησης εργασίας και να περιορίσουν τους χρήστες που τις βλέπουν. Τα “κλασικά” φίλτρα που χρησιμοποιούσε το Facebook ήταν το φύλο, η ηλικία, η μόρφωση και η περιοχή. Σε αυτά πολύ πρόσφατα προστέθηκε η εθνικότητα και η φυλή των χρηστών. Για παράδειγμα οποιαδήποτε εταιρία ψάχνει για προσωπικό, μπορεί εύκολα να αποκλείσει τους “αλλοδαπούς” ή κάποιους που ανήκουν σε κάποια άλλη μειονότητα.


Βέβαια όπως φαίνεται, μετά από πολλές πιέσεις και αναφορές στην συγκεκριμένη λειτουργία, το Facebook την αφαίρεσε άρον άρον. Μάλιστα προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση μέσω του VP του US Public Policy και Chief Privacy Officer, Erin Egan. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “Θα αφαιρέσουμε άμεσα το συγκεκριμένο φίλτρο που αφορά την επιλογή εθνικότητας και φυλής κατά την δημιουργία διαφημίσεων. Όπως φαίνεται υπάρχουν αρκετοί χρήστες που ανήκουν σε πολλές μειονότητες και πολύ πιθανό να τους ενδιαφέρουν οι αγγελίες ζήτησης εργασίας, αλλά και διαφημίσεις. Για αυτό και σταματάμε την χρήση του συγκεκριμένου φίλτρου”

Μπορεί στην χώρα μας να μην αντιλαμβανόμαστε πλήρως όλα τα παραπάνω, αλλά στην Αμερική το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Έρχεται βέβαια να προστεθεί στη πολύ πρόσφατη εκλογή του νέου Πρόεδρου τους.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ