2016-11-13 21:52:08
Φωτογραφία για Πρόταση στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας για την κατασκευή 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού
Υποβολή πρότασης στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, για την κατασκευή 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού, θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου..

Το 5ο Νηπιαγωγείο Αλµυρού, στεγάζεται σε µισθωµένο κτίριο, το οποίο δεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των γενικών και ειδικών κανονισµών, ενώ ο αύλειος χώρος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δεν προσφέρεται για την εκτόνωση και την αποφόρτιση των νηπίων και επιπλέον δεν εξασφαλίζει τις απαιτήσεις για την αποφυγή ατυχηµάτων. Εγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πιστοποιεί τα προβλήματα.

Στις 31/10/2016 µε αρ. Πρωτ.:4361 δηµοσιεύθηκε ανοιχτή Πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  µε κωδικό 024, α/α ΟΠΣ 1804, έκδοση : 1/0 και τίτλο «Αναβάθµιση των υποδοµών Α’ Βάθµιας & Β΄Βάθµιας Εκπαίδευσης» για υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδοµές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναµικού», το οποίο συγχρηµατοδοτείται από το ΕΤΠΑ και µε δυνητικούς δικαιούχους τους ∆ήµους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.


Η πρόσκληση αφορά στην κάλυψη αναγκών κτιριακών υποδοµών Α΄βάθµιας και Β΄βάθµιας εκπαίδευσης και συγκεκριµένα αυτών που αφορούν σε κτιριακή υποδοµή για: Α) σχολικές µονάδες που λειτουργούν σε διπλοβάρδια Β) µισθωµένα κτίρια (συµπεριλαµβανοµένης της παραχώρησης κτιρίου έτερης χρήσης και µη κατάλληλου). Γ) Προσθήκη που αφορά αποκλειστικά σε αίθουσες διδασκαλίας

Οι κτιριακές απαιτήσεις θα προκύπτουν από εγκεκριµένο κτιριολογικό πρόγραµµα από το Υπουργείο Παιδείας.  

Εκγρίθηκε ομόφωνα η υποβολή πρότασης  στην Α.Π.4361,µε Κωδικό .024,πρόσκληση του Π.Ε.Π.Θεσσαλίας 2014-2020 του Α.Π.2β « Υποδοµές στήριξης  & ανάπτυξης  ανθρώπινου  δυναµικού» µε τίτλο « Κατασκευή 5ου Νηπιαγωγείου Αλµυρού». 2)  Εξουσιοδοτεί τον κ. ∆ήµαρχο  να  υποβάλλει αίτηση µε όλα τα αναγκαία επισυναπτόµενα δικαιολογητικά  που προβλέπει  η σχετική πρόσκληση,για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλµυρού που κρίνεται αναγκαίο για τη στέγαση των  παιδιών σε κτίριο που να εξασφαλίζει τις απαιτήσεις των γενικών και ειδικών κανονισµών.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα η ανταλλαγή του δηµοτικού ακινήτου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 364, στη συνοικία του «Επέκταση», στον Αλµυρό, έκτασης χιλίων διακοσίων ογδόντα τεσσάρων και τριάντα εφτά τετραγωνικών µέτρων (1284,37 τ.µ.), συνολικής αγοραίας αξίας εξήντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων δέκα οχτώ ευρώ και τριάντα λεπτών (64.218,30 €) και αγοραίας αξίας ανά τετραγωνικό µέτρο, πενήντα ευρώ (50 €/τ.µ.),  µε το ακίνητο ιδιοκτησίας του Ιδρύµατος «Μορφωτική Σχολή Νεανίδων Στεργίου Γ. Στεργίου», έκτασης εννιακοσίων τριάντα και εβδοµήντα τετραγωνικών µέτρων (930,70 τ.µ.), συνολικής αγοραίας αξίας, εξήντα τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων δέκα οχτώ ευρώ και τριάντα λεπτών (64.218,30 €) και αγοραίας αξίας ανά τετραγωνικό µέτρο, εξήντα εννέα ευρώ (69 €/τ.µ.), , µε σκοπό την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλµυρού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ