2012-05-18 17:43:52
Φωτογραφία για Κουνάει μαντήλι από Ρόδο και Κω η RyanAir;
Όλο το παρασκήνιο

Στην ακύρωση των πτήσεών της για Ρόδο και Κω από τις 2 Οκτωβρίου ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryan Air επιρρίπτοντας ευθύνες στις τοπικές αρχές για αθέτηση των συμφωνιών τους με την εταιρεία Για μιά χούφτα κυριολεκτικά ευρώ, οι εμπλεκόμενοι δεν ήταν ικανοί να κλείσουν μια απλή συμφωνία, της τάξεως των 150.000 ευρώ.!!!

Όπως επισημαίνει το "Βήμα της Κω", κωλυσιεργίες και σκόπιμες αναβολές μηνών ολόκληρων, προκάλεσαν την εύλογη αντίδραση των Ιρλανδών, να σταματήσουν τις πτήσεις τους στις 2 Οκτωβρίου!

Παρά το ότι όλοι έβλεπαν τα οφέλη από τις πτήσεις της Raian air, κάνοντας και φέτος την Κω να έχει τεράστια αύξηση από τον πρώτο κιόλας μήνα της σεζόν , οι αρμόδιοι επέδειξαν απίστευτη επιπολαιότητα, αν δεν το έκαναν και σκόπιμα, αποβλέποντας στο ναυάγιο την όλη υπόθεση Μόλις έγινε γνωστό ότι επίκειται το...ναυάγιο σύμβουλος του ΕΒΕΔ κ. Δ. Σαράντης συγκάλεσε έκτακτα όλους τους Κωους συμβούλους σε σύσκεψη, και σε έντονο ύφος επιτέθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους κατηγορώντας τους για ανικανότητα και αδιαφορία!!!


Παράλληλα ο Δήμαρχος συγκάλεσε το μεσημέρι της Πέμπτης , έκτακτη σύσκεψη , με τους κ. Μπαλαλή και Χαλκιδιό, για να καταλήξουν στο να στείλουν τις 150•000 ευρω που όμως είχαν συμφωνήσει ότι θα είχαν αποστείλει από τις αρχές του μήνα! Όμως και στη σύσκεψη αυτή, κόλλησαν στον ...τρόπο που θα έστελναν τα χρήματα!!

Μετά από όλα αυτά, και σε απάντηση της ανακοίνωσης των Ιρλανδών, ο Δήμαρχος έστειλε την παρακάτω επιστολή στην διοίκηση της εταιρείας:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ RYAN AIR

Μετά την εμμονή της Ryanair να υπογραφεί άμεσα και εντός μίας ημέρας ένα συμβόλαιο συνεργασίας με το Δήμο της Κω ύψους 180 χιλιάδων ευρώ που παρέμενε άγνωστο μέχρι και τις 9 Μαΐου 2012 τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στις υπηρεσίες του Δήμου και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Δημάρχου και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου να υπάρξει συνάντηση των ενδιαφερομένων μερών για τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε, εν αγνοία του Δήμου και του Επιμελητηρίου, η Ryanair προέβη στην ανακοίνωση ακύρωσης των πτήσεων της του Οκτωβρίου 2012.

Ο Δήμαρχος Κω μετά από αυτή την εξέλιξη απέστειλε την ακόλουθη 4η επιστολή στην Αεροπορική Εταιρεία αγνοώντας το ύφος, το περιεχόμενο και το ιστορικό της υπόθεσης και της εξέλιξής της, που παρέμενε άγνωστο στο Δήμο της Κω μέχρι και την 9η Μαΐου, προκρίνοντας το συμφέρον του νησιού και των επιχειρηματιών του.

«Με λύπη πληροφορηθήκαμε πως η εταιρεία σας αποφάσισε να διακόψει τις πτήσεις της προς την Κω από τις 2 Οκτωβρίου 2012.

Μας λυπεί επίσης το γεγονός πως μεταφέρετε την ευθύνη αυτής της εξέλιξης στο Δήμαρχο της Κω, με τον οποίο ως μοναδικό εκπρόσωπο του Δήμου της Κω, ουδέποτε συναντηθήκατε και ουδέποτε συζητήσατε μαζί του το πρόγραμμα συνεργασίας σας με τον Δήμο της Κω.

Καθώς θεωρούμε πως οι πτήσεις της Ryanair στην Κω αποτελούν ένα επιπλέον εργαλείο ανάπτυξης του νησιού μας επαναλαμβάνω, για 4η φορά, την πρόσκλησή μας για μία τριμερή συνάντηση με τους εκπροσώπους σας, τους εκπροσώπους του Δήμου μας και τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Όπως επανειλημμένα σας έχω αναφέρει στις επιστολές μου στόχος αυτής της συνάντησης είναι η διευθέτηση των γραφειοκρατικών και νομικών αγκυλώσεων για την συνεργασία μας για το 2012 και παράλληλα η έγκαιρη εκκίνηση μιας νέας συμφωνίας για τα προσεχή έτη.

Ελπίζουμε πως δεν θα αρνηθείτε εκ νέου την πρόσκλησή μας.

Αναμένουμε να σας φιλοξενήσουμε στην Κω».

* ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΩΡΑ 1, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ RYAN AIR

Η RYANAIR ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΟΒΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ.

Η Ryanair, η πιο καταξιωμένη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, σήμερα (17 Μαΐου) επιβεβαίωσε την πρόωρη ακύρωση 82 εβδομαδιαίων πτήσεων προς τη Ρόδο και την Κω, μετά την μη τήρηση της κοινής συμφωνημένης εκστρατείας μάρκετινγκ της ΔΕΤΑΠ και του Δημάρχου της Κω με τη Ryanair με σκοπό την προώθηση των γραμμών της Ryanair σε Ρόδο και Κω το καλοκαίρι.

Η Ryanair αναστέλλει τώρα 11 δρομολόγια σε Κω και 13 δρομολόγια σε Ρόδο, έναν μήνα νωρίτερα από το τέλος της θερινής περιόδου, με συνέπεια την απώλεια πάνω από 23.000 τουριστών υψηλών δαπανών και πάνω από 18εκ€ σε έσοδα από τον τουρισμό στην τοπική οικονομία, καθώς η ΔΕΤΑΠ και ο Δήμαρχος της Κω υπαναχώρησαν σε μια διεθνή συμφωνία προώθησης των δρομολογίων με την Ryanair. Αυτή η προώθηση σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ναύλους της Ryanair, θα είχε εγγυηθεί την αύξηση στην κίνηση επιβατών και τουριστών υψηλών δαπανών.

Ο Stephen McNamara της Ryanair έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ryanair σκόπευε αρχικά να λειτουργούν 11 δρομολόγια για Kω και 13 δρομολόγια για Ρόδο μέχρι και τέλος του καλοκαιριού και αυτά θα μπορούσαν να παραδώσουν πάνω από 23.000 επιβάτες τον Οκτωβρίο, υψηλού τουριστικού εισοδήματος και να διατηρήσουν τοπικά θέσεις εργασίας.

Εντούτοις, η ΔΕΤΑΠ και ο δήμαρχος της Κω έχουν υπαναχωρήσει σε μια συμφωνία με τη Ryanair για να προωθήσουν από κοινού τις πτήσεις μας και έχουμε αναγκαστεί τώρα να ακυρώσουμε τις πτήσεις από τις 2 Οκτωβρίου.

Η ΔΕΤΑΠ και ο δήμαρχος της Κω θα πρέπει τώρα να εξηγήσουν στους κατοίκους της Ρόδου και της Kω , γιατί τώρα έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν με τη μόνη αεροπορική εταιρεία που ενδιαφέρεται να φέρει νέους επιβάτες, νέες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια εισοδήματος στον τουρισμού στην περιοχή.»
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ