2016-11-17 12:04:49
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΑ
Η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει ζωντανή, αντίστοιχα με τα προβλήματα και τις προκλήσεις τις κάθε εποχής, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει μια σταθερή αναφορά. Όπως είπε, μιλώντας στη Βουλή, τα σημερινά προβλήματα μπορεί να μην έχουν την ωμότητα καταστολής των ελευθεριών, όμως συνιστούν προκλήσεις απείρως πιο σύνθετες.

Το αίτημα για περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα, τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως σήμερα το περιεχόμενο του αιτήματος αυτού αφορά την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, την επάνοδο της Ελλάδας σε συνθήκες λαϊκής κυριαρχίας.

Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων και τις επιτροπείας έχει πληγεί ανυπολόγιστα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Η σκληρή μάχη της διαπραγμάτευσης αποτέλεσε και μια παγκόσμια κραυγή και αποκάλυψη της αγνόησης της δημοκρατίας και της λαϊκής επιλογής». Πρόσθεσε πως η επιλογή της άμεσης προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβρη του '15 αποτέλεσε μια έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης στη λαϊκή κρίση, στη δημοκρατία.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ