2016-11-17 23:49:08
Φωτογραφία για Μήνυμα ΠΕΑΛΣ: Εορτασμός Πολυτεχνείου
Οι εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου αποτελούν πάντα μια καλή ευκαιρία για στοχασμό Αν και φαντάζει μακρύς ο χρόνος, η εποχή εκείνη έβαλε το σημάδι της σε μια ολόκληρη γενιά και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της αμφισβήτησης μιας ολόκληρης εποχής.

Ο αντιδικτατορικός αγώνας κατέχει εξέχουσα θέση, στην καρδιά και την ψυχή αφενός των παλιών που αγωνίστηκαν μακριά από ιδεολογικά ρεύματα, για τη δημιουργία των δημοκρατικών προϋποθέσεων που συνάδουν με μια υγιή κοινωνία και αφετέρου των νέων ανθρώπων που διεκδικούν μια ζωή με αξιοπρέπεια, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Σήμερα βιώνουμε μία απίστευτη κρίση, με ιδιαίτερη ένταση, που δυστυχώς δεν είναι μόνο οικονομική αλλά είναι και κρίση αξιών. Το πότε και πως θα τελειώσει παραμένει άγνωστο, ενώ η ίδια η ζωή μοιάζει με ένα συνεχή αγώνα επίλυσης αέναων προβλημάτων.

Ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου έρχεται σήμερα να υπενθυμίσει τα μηνύματα για ενότητα γύρω από ένα κοινό σκοπό, να καταστήσει τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, πιο επίκαιρα από ποτέ, να αφυπνίσει για όλα όσα άλλαξαν σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αλλά κυρίως και για όλα όσα παρέμειναν ίδια.


Ας προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι του μηνύματος του Πολυτεχνείου.

Ας προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές εκείνων που αντιστάθηκαν, εκείνων που θυσιάστηκαν.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                  

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ              

Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ