2016-11-18 03:26:10
Φωτογραφία για ΕΚΑΒ Βόλου: Καταγγελίες για μετακινήσεις με ...κομματικό άρωμα
Μετακινήσεις με «κομματικό άρωμα» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Μαγνησίας που κάνουν λόγο για επιχείρηση αποδυνάμωσης της υπηρεσίας του Βόλου, ενόψει της κατάργησης του τηλεφωνικού κέντρου και μεταφοράς του στη Λάρισα.

Οι καταγγελίες του συλλόγου εδράζονται στο γεγονός ότι μόλις χθες εστάλη στην τοπική υπηρεσία του ΕΚΑΒ στο Βόλο, έγγραφο για τη μετακίνηση υπαλλήλου στη Λάρισα που απασχολείται στη συγκεκριμένη θέση στο Βόλο μόλις δύο χρόνια. Η μετακίνηση αυτή ενδεχομένως να μην ενοχλούσε εάν και εφόσον, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παν. Δαρειώτης εκ μέρους των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, τηρούνταν η σειρά προτεραιότητας καθώς αιτήματα μετακίνησης προς τη Λάρισα έχουν τεθεί και από άλλους εργαζόμενους που μάλιστα κατάγονται από εκεί, αλλά δεν έγιναν μέχρι στιγμής αποδεκτά.

Αντίθετα- σύμφωνα με το σωματείο- «η διοίκηση έσπευσε να κάνει αποδεκτό το αίτημα μετακίνησης εργαζόμενης που είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές για υπηρεσιακό συμβούλιο που έχει το ΕΚΑΒ στις 26 Νοεμβρίου».


«Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν συνάδελφο. Όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια όταν επιχειρείται να αποδυναμωθεί το τμήμα του Βόλου και μάλιστα με εξόφθαλμο τρόπο που έχει να κάνει και με κομματικές σκοπιμότητες. Η μετακίνηση υπαλλήλου στην παρούσα συγκυρία δεν είναι τυχαία», σημείωσε ο κ. Δαρειώτης, εκφράζοντας την δυσφορία εκ μέρους των συναδέλφων του, που εκτιμούν ότι αποψιλώνεται το ΕΚΑΒ Βόλου.

Τέλος του μήνα θα σιγήσει το κέντρο

Το ΕΚΑΒ του Βόλου μετρά απώλειες στο έμψυχο δυναμικό, ενώ εάν προστεθεί και το διαχρονικό πρόβλημα του πεπαλαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων, τα προβλήματα μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο.

Και όλα αυτά πριν ακόμη καταργηθεί επίσημα το τηλεφωνικό κέντρο. Η τελευταία ενημέρωση που είχαν οι εργαζόμενοι του Βόλου, αναφέρει ότι το 166 θα σιγήσει… στο Βόλο τέλος του μήνα.

Μετά την κατάργησή του και τη μεταφορά του στη Λάρισα, όταν ένας πολίτης στο νομό Μαγνησίας θα καλεί το 166, θα χτυπάει το τηλέφωνο στη Λάρισα και οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ στη Λάρισα θα είναι εκείνοι που θα διαχειρίζονται το περιστατικό. Από εκεί και θα διαβιβάζουν την κλήση στα ασθενοφόρα του Βόλου και κατ’ επέκταση στα Κέντρα Υγείας του νομού.

Ο σύλλογος εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία και τη διαχείριση των περιστατικών, κυρίως όσον αφορά στην έγκαιρη παρέμβαση, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ