2016-11-18 16:10:26
Φωτογραφία για Ο Στρατηγός που γέμισε με κόσμο την κεντρική πλατεία της Λάρισας
''Όποιος γεμίσει την κεντρική πλατεία της Λάρισας βγαίνει Πρωθυπουργός''. Το σλόγκαν ανήκει στο Γέρο της Δημοκρατίας και σύμφωνα με τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας ειπώθηκε τη δεκαετία του '60 όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου περιόδευε στο Θεσσαλικό κάμπο. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια. Ο Γέρος της Δημοκρατίας βγήκε πράγματι πρωθυπουργός, όπως και μεταγενέστεροι πολιτικοί που γέμισαν την πλατεία της Λάρισας. Σιγά -σιγά τα  πράγματα όμως άλλαξαν, η αποστροφή του κόσμου προς την πολιτική και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις οδήγησαν στην πολιτική ερήμωση της περιβόητης ''γούρικης'' κεντρικής πλατείας. 

Σήμερα για τους γνωρίζοντες τα Λαρισαϊκά δρώμενα η πλατεία γέμισε και πάλι με κόσμο και γέμισε ασφυκτικά όχι γιατί κάποιος θα εκφωνούσε προεκλογικό λόγο, αυτές οι εποχές περάσαν ανεπιστρεπτί. Η κεντρική πλατεία της Λάρισας γέμισε αυτή τη φορά από τον ήχο της στρατιωτικής σάλπιγγας. Η μουσική επίδειξη της στρατιωτικής μπάντας του Γ΄ΣΣ που βρίσκεται στη πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου για τον εορτασμό των 190 χρόνων στρατιωτικής μουσικής, συγκέντρωσε και πάλι το πλήθος στην πλατεία όπου το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στα υπέροχα ακούσματα έστειλε το μήνυμα ότι ο κόσμος αγαπά και στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. 


Εμπνευστής της ιδέας ο Στρατηγός Διοικητής της 1ης Στρατιάς Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος έδωσε  και ο ίδιος το παρόν στην εκδήλωση. Ως απλός θεατής στην κεντρική πλατεία δεχόταν συνεχώς τα συγχαρητήρια του κόσμου για αυτό το υπέροχο πρωτόγνωρο θέαμα για τα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας. 

Εξωστρέφεια λοιπόν από την 1η Στρατιά όπως πρεσβεύει και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και δίκαια ο Αντγος Λεοντάρης λαμβάνει τον τίτλο του πρώτου Στρατηγού που γέμισε την  περιβόητη ''γούρικη'' κεντρική πλατεία της Λάρισας.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ