2016-11-18 18:50:59
Φωτογραφία για «ΒΑΜΜΕΝΟΙ» ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΡΑΜΠ
Ο Τζεφ Σέσιονς υπουργός Δικαιοσύνης, ο Μάικ Πόμπεο αρχηγός της CIA και ο Μάικλ Φλιν σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στο Λευκό Οίκο: Η ομάδα ηγεσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία παίρνει μορφή, και μέχρι στιγμής το πρόσημό της είναι αισθητά συντηρητικό. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, και το επιτελείο του Τραμπ επιβεβαιώνει πως θα συναντηθεί και με τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος είχε ακουστεί για το υπουργείο Εξωτερικών. Η συνάντηση με τον Ρόμνεϊ θα γίνει τελικά το Σάββατο, ενώ ο Τραμπ θα συναντηθεί και με τη Μισέλ Ρι, η οποία έχει πορεία στην εκπαιδευτική πολιτική σε πολιτειακό επίπεδο και τον στρατηγό εν αποστρατεία Τζέιμς Ματίς.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το επιτελείο του Τραμπ για τη μετάβαση εξουσίας ανακοίνωσε πως ο εκλεγείς πρόεδρος έχει επιλέξει τον Τζεφ Σέσιονς για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, που επισήμως, στις ΗΠΑ είναι η θέση του ομοσπονδιακού «γενικού εισαγγελέα», το μοναδικό μέλος της κυβέρνησης που δεν έχει τίτλο υπουργού. «Είμαστε πεπεισμένοι πως η επιλογή του Τζ. Σέσιονς θα επικυρωθεί από τη Γερουσία» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ομάδας του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.


Ο Σέσιονς είναι ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αλαμπάμα. Είχε συνταχθεί με τον Τραμπ από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας και από το '97 είναι μέλος της επιτροπής της Γερουσίας για ζητήματα Δικαιοσύνης και το ότι είχε αρχικά μπει στην επιτροπή είχε θεωρηθεί «αποζημίωση» για το ότι είχε χάσει προηγουμένως θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αυτό είχε συμβεί επειδή είχε θεωρηθεί, το 1986, «υπερβολικά συντηρητικός» για να πάρει «έδρα» στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Οι απόψεις του είχαν θεωρηθεί υπερσυντηρητικές και ρατσιστικές: Τότε, είχε χαρακτηρίσει «αντιαμερικανικές» και «κομμουνιστικές» οργανώσεις για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ αφροαμερικανός δικαστής είχε καταθέσει πως ο Σέσιονς τον είχε προσφωνήσει «boy», δηλαδη, «παιδί» με την έννοια του δούλου, ενώ ο ίδιος δικαστής είχε πει επίσης πως ο Σέσιονς είχε εκφραστεί θετικά για την Κου Κλουξ Κλάν. Ήταν μόνο η μία από τις δύο περιπτώσεις σε μισό αιώνα που τελικά απορρίφθηκε από τη Γερουσία για θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Κατά τα 20 χρόνια θητείας του στη Γερουσία, είχε χρειαστεί να αμυνθεί πολλές φορές σε κατηγορίες πως είχε εκφραστεί ρατσιστικά, ενώ μεταξύ άλλων είχε εκφραστεί εναντίον κάθε μορφής μετανάστευσης και είχε αμφισβητήσει την κλιματική αλλαγή.

Ο δε προαλειφόμενος για την ηγεσία της CIA Μάικ Πόμπεο είναι ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Κάνσας. Είναι μέλος του Tea Party και ισόβιο μέλος της NRA, «Εθνικός Σύνδεσμος Όπλων», το ισχυρότερο λόμπι εναντίον κάθε μέτρων περιορισμού της οπλοκατοχής. Αρχικά είχε υποστηρίξει για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τον Μάρκο Ρούμπιο. Πέραν των θέσεών του για την οπλοκατοχή, είναι γνωστός για τις θέσεις τους υπέρ απαγόρευσης των αμβλώσεων εκτός από περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ