2016-11-19 18:22:07
Φωτογραφία για Φυλάκιση 2,5 ετών στους δυο υπαλλήλους του Αλβανικού ΥΠΕΞ για το προπαγανδιστικό υλικό
Οι δύο υπάλληλοι του αλβανικού υπουργείου εξωτερικών δικάστηκαν ερήμην τους από το αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών με τριετή αναστολή.

Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν στην Κακαβιά γιατί μετέφεραν προπαγανδιστικό υλικό. Βιβλία και χάρτες της υποτιθέμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο γενικός πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα, ο οποίος ζήτησε να εκπροσωπήσει το αλβανικό κράτος και τους κατηγορούμενους.

Το αίτημά του όμως δεν έγινε δεκτό. Την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν και δύο διευθυντικά στελέχη του αλβανικού υπουργείου. Πρώτη κατέθεσε η προϊσταμένη του τελωνείου Κακαβιάς η οποία ανέφερε ότι το φορτηγό δεν είχε διπλωματικές πινακίδες.

«Μας προσκόμισαν μια βεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, ότι μεταφέρεται διπλωματικό υλικό από τους συγκεκριμένους δύο διπλωματικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν διπλωματικά διαβατήρια. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι τα διαβατήρια τους δεν ήταν διπλωματικά αλλά υπηρεσιακά. Επίσης το εμπόρευμα δεν ήταν διπλωματικό διότι τα βιβλία ανέγραφαν πίσω και τιμή».


«Είδα μέσα στο βιβλίο, χάρτες που έδειχναν τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Καστοριά και τη Φλώρινα. Μάλιστα είχαν και τον χαρακτηρισμό Τσαμερία. Ενημέρωσα τον προϊστάμενο μου γιατί θεώρησα πως ήταν ανθελληνικό το περιεχόμενο. Ήταν στο σύνολο 1.512 βιβλία με επτά διαφορετικά περιεχόμενα» κατέθεσε ένας αστυνομικός.

Οι δύο συλληφθέντες αρχικά είχαν υποστηρίξει ότι τα βιβλία θα παρέδιδαν στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ