2012-05-18 18:55:03
Φωτογραφία για Γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης η δανειακή σύμβαση
«Η δανειακή σύμβαση και γενικότερα το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι κάτι το δυναμικό, είναι ένα γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Ξέρουμε» πρόσθεσε, «να κάνουμε τη διαπραγμάτευση αυτή, έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το σχέδιο αυτό οδηγεί στο να κρατήσουμε όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης και βεβαίως να ανατρέψουμε τα αρνητικά, ανατρέποντας την ύφεση και ανακόπτοντας την ανεργία».

Ανέφερε μάλιστα ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη και της ενίσχυση της απασχόλησης είναι συγκεκριμένες και θα αποστείλει στον κ. Σουλτς όλα τα έγγραφα που έχει απευθύνει στον κ. Μπαρόζο και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τη πολύ συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το τι πρέπει να γίνει.

«Όχι λόγια, αλλά συγκεκριμένες, οργανωμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, για τον άνεργο, για την ανάπτυξη, για την εθνική οικονομία» ανέφερε.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η Ευρώπη να πάψει να είναι μονόχρωμη, να πάψει να είναι συντηρητική και νεοφιλελεύθερη, πρέπει να προστεθεί ξανά η διάσταση της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής» και υποστήριξε ότι ο κ. Σουλτς, από τη θεσμική του ιδιότητα, αλλά και από την ίδια τη φύση του και την πολιτική του καταγωγή, είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να παίξει και παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές.

Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι «όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζουν το τεράστιο επίτευγμα, την υπηρεσία που προσέφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα». «Γνωρίζουμε επίσης ότι το κόμμα ανέλαβε τις ευθύνες του. Αυτό εκτός Ελλάδος όλοι το γνωρίζουν και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επισημάνω» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον κ. Βενιζέλο, επισήμανε ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και πως το επίκεντρο των συνομιλιών ήταν «το πώς θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε αυτή τη συνεχή διολίσθηση προς τα κάτω».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρικ ή στρατηγική;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρικ ή στρατηγική;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ