2016-11-20 19:03:11
Φωτογραφία για Ομελέτα με μανιτάρια, τομάτα και βασιλικό. Plus: Γιατί οι Ιταλοί έχουν άλλη pancetta;
Όταν ακούς την λέξη πανσέτα στο μυαλό σου έρχεται το χοιρινό κομμάτι κρέας που μοιάζει με μικρή μπριζόλα ή παϊδάκι με περισσότερο κρέας! Στην Ιταλία ωστόσο, όταν κάποιος λέει «pancetta», αναφέρεται σε κάτι τελείως διαφορετικό!

Ναι, σε κάτι που φτιάχνεται από χοιρινό, το οποίο, όμως, δεν συγκαταλέγεται στα κρεατικά, αλλά στα αλαντικά! Φτιάχνεται σε όλη την Ιταλία και διαφέρει ανάλογα με την περιοχή σε τύπο και σχήμα. Προέρχεται από τη χοιρινή κοιλιά και διαφέρει σε χρώμα (από ροζ-λευκό σε κόκκινο). Ο πιο γνωστός τύπος είναι η Pancetta Teas, που φτιάχνεται με ή χωρίς δέρμα και σερβίρεται σε επίπεδα κομμάτια. Είναι βασικό συστατικό πολλών πιάτων και χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε σάλτσες για pasta, ριζότο, αλλά και πιάτα κρεατικών.

Υλικά:

20 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

6 κομμάτια pancetta

1/4 της κούπας χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού


1/4 της κούπας χοτροκομμένα φύλλα μαϊντανού

8 αυγά

1/2 της κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

200 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

250 γρ. τομάτες τσέρι κομμένες στα δυο

Εκτέλεση: Αφήστε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίξτε μέσα το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για περίπου 20 λεπτά! Στο μεταξύ ζεστάνετε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε τις φέτες pancetta για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει την υγρασία και κόψτε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μαζί με τον βασιλικό και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Ανακατέψτε τα αυγά μαζί με το τυρί σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε. Ανεβάστε την θερμοκρασία της φωτιάς στο τηγάνι. Ρϊξτε μέσα τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις κομμένες τομάτες και το μείγμα pancetta πάνω από τα κολοκυθάκια. Ρίξτε τα αυγά πάνω από τις τομάτες και κουνήστε ελαφρά το τηγάνι για να πάει παντού. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλότερη φωτιά μεχρι η ομελέτα να γίνει.

Η πάνω πλευρά θα είναι πιο κίτρινη και λιγάκι υγρή. Τοποθετήστε το τηγάνι στο γκριλ και ψήστε για περίπου 5 λεπτά. Αφήστε τη να ξεκουραστεί λιγάκι και είναι έτοιμη για φάγωμα!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ