2016-11-20 21:53:09
Φωτογραφία για Sundogs: Εκπληκτικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο στην Ρωσία [video]
Η Ρωσία αυτή τη στιγμή έχει χτυπηθεί από μια πολική δίνη που έφερε κρύο, χιόνι, παγετό και ένα εκπληκτικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο.

Αυτές οι εικόνες του από τον λαμπρό κύκλο γύρω από τον Ήλιο και τα φωτεινά σημεία στον οριζόντια είναι απλά εκπληκτικά.

Σύμφωνα με την βόρεια ρωσική παράδοση, αυτές οι θεάσεις πιστεύεται ότι φέρνουν ψυχρότερες καιρικές συνθήκες. Αν και σπάνιο, το φαινόμενο κοσμεί τα βόρεια της Ρωσίας με την παρουσία του αρκετά συχνά.

Τα Sundogs, είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο με λαμπερά σημεία φωτός που βρίσκονται δίπλα στον Ήλιο σαν «πιστοί ακόλουθοι». Πιο απλά, είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο το οποίο δημιουργεί σημεία φωτός σε ένα φωτεινό δαχτυλίδι σε ακτίνα 22 ° μοιρών από κάθε πλευρά του Ηλίου

Η ποικιλία των δακτυλίων και τα τόξα στον ουρανό σχηματίζονται από το φως αλληλεπιδρώντας με κρυστάλλους πάγου σε εναιώρηση στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του ψυχρού καιρού.

Αυτές οι φωτεινές μορφές ονομάζονται φωτοστέφανα πάγου, επειδή προκαλούνται από το φως του Ήλιου που λάμπει μέσα από παγωμένους κρυστάλλους στα σύννεφα.

Συνήθως οι μορφές τους είναι απλές, σαν ένας μοναχικός πυλώνας ή ένα απλό δαχτυλίδι. Σε αυτή την περίπτωση, όμως υπήρξε ένα σύνολο από μία ποικιλία φωτοστέφανων να διασχίζουν τον ουρανό.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ