2016-11-21 08:33:23
Φωτογραφία για Εκλογές ΤΕΕ: Πρωτιά... ΝΔ, στα τάρταρα ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό αναδείχθηκε πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ που έγιναν την Κυριακή (20.11.2016). Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, έλαβε ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) με ποσοστό 13,38%, η οποία πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 7,31%.

Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%. Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση. Η Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ, επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη, είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%. Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.


Συνολικά ψήφισαν 32.978. Βρέθηκαν 31.044 έγκυρα, 826 άκυρα και 1.108 λευκά.

Στασινός: Δεν υπάρχουν ηττημένοι

Ο επικεφαλής της παράταξης που επικράτησε, Γιώργος Στασινός, συνεχάρη όλες τις παρατάξεις και τις κάλεσε σε συνεργασία. «Δεν υπάρχουν ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ.

Υπάρχουν μόνο νικητές: είναι οι μηχανικοί της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας, του έργου, της προκοπής. Όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί. Και όλοι μαζί, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε περισσότερα», τόνισε στη δήλωσή του.

Η συμμετοχή στις φετινές εκλογές ήταν αυξημένη κατά 5% σε σχέση με το 2013. Συνολικά 21 συνδυασμοί υποψηφίων και δύο μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έθεσαν υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου).

Ακόμη 14 συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας μεμονωμένος υποψήφιος ήταν υποψήφιοι για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Συνολικά, 2.717 υποψήφιοι διεκδίκησαν την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ