2016-11-21 10:30:03
Φωτογραφία για Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση στην ώρα της, χωρίς άσκοπες κωλυσιεργίες και χωρίς υποχωρήσεις άρχων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε προτεραιότητα την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Έχουμε δυνατότητα να περάσουμε τον κάβο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις που θα μετατρέψουν το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας σε ακόμη πιο σκληρό» είπε.

Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχει κλείσει η αξιολόγηση και να έχουν τεθεί εγγυήσεις για το χρονοδιάγραμμα ρύθμισης του χρέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι το ΔΝΤ «θα πρέπει να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες και να ξεκαθαρίσει εάν είναι μέσα ή έξω από το πρόγραμμα».

Κατηγόρησε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι «επιμένει σε μεταρρυθμίσεις που δεν θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» ενώ ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ είπε ότι οι θέσεις του είναι γνωστές από το 2010, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. «Οι θέσεις του δεν έχουν αλλάξει, έχει αλλάξει το κλίμα… Τα "βάζει" με τον Ομπάμα την Κομισιόν, την Ιταλία και την Ελλάδα. Υπάρχει μετατόπιση στον συσχετισμό δύναμης» σημείωσε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ