2016-11-21 17:52:11
Φωτογραφία για Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες και αναμορφώνουν τους δρόμους αλλά και ολόκληρο το κέντρο της Λάρισας;
Το σχέδιο αστικής κινητικότητας που θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια στην Λάρισα αλλάζει την εικόνα αλλά και το τρόπο μετακίνησής μας στο κέντρο καταρχήν και στην συνέχεια και στις περιφερειακές συνοικίες της πόλης.

Το έργο προβλέπει για τα αυτοκίνητα λωρίδες ήπιας κυκλοφορίας αλλά και ποδηλατόδρομους μαζί με χώρους πρασίνου.

Το πρώτο στάδιο υλοποίησης αφορά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και το έργο θα χρηματοδοτηθεί τόσο από ευρωπαϊκά κονδύλια όσο και από ίδια κεφάλαια του δήμου.

Η μελέτη βρίσκεται στην διαχειριστικής αρχή και σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr είναι στο στάδιο της αξιολόγησης και της αλληλογραφίας με το δήμο για τυχόν διευκρινήσεις. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί τα τέλη του 2016 ή το αργότερο στις αρχές του 2017.

Έτσι καλώς εχόντων των πραγμάτων οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά στα τέλη του 2017.

Η αγωνία του δήμου

Είναι ένα έργο στο οποίο η δημοτική αρχή έχει… επενδύσει πολλά. Στο δήμο Λαρισαίων περιμένουν να δουν το ποσοστό το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε συμπληρώσουν χρήματα για την υλοποίηση της μελέτης. Άλλωστε το στοίχημα είναι το έργο να είναι έτοιμο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να είναι… οφθαλμοφανείς η φράση του δήμαρχου ότι «αλλάζουμε το αποτύπωμα της πόλης».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ