2016-11-21 22:13:08
Φωτογραφία για Καταραμένο πλοίο… επειγόντως αγιασμός στο USS Montgomery!
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε προ ημερών ο 3ος Στόλος των ΗΠΑ, ρήγμα στο σκάφος κατά τη διέλευση της διώρυγας του Παναμά υπέστη το τύπου Independence, πλοίο μάχης παρακτίων (LCS: Littoral Combat Ship) USS Montgomery LCS 8.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόσκρουση σε υδατοφράκτη της διώρυγας είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση στα ελάσματα του σκάφους ρωγμής μήκους 18 ιντσών (45,72 εκατοστών) υπεράνω της ισάλου γραμμής χωρίς να κινδυνεύει η σταθερότητα του πλοίου ή να προκληθεί εισροή υδάτων. Το USS Montgomery LCS 8 συνέχισε τη διέλευση της διώρυγας του Παναμά κατευθυνόμενο στον ναύσταθμο του San Diego όπου και θα ναυλοχεί.

Ήταν το τρίτο συμβάν που καταγράφηκε στο USS Montgomery LCS 8 από τον Σεπτέμβριο όταν εισήχθη σε υπηρεσία με το Ναυτικό των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου το πλήρωμα διαπίστωσε εισροή θαλασσινού νερού στο σύστημα ψύξης των υδραυλικών συστημάτων ενώ λίγο αργότερα παρουσίασε βλάβη ένας από τους δύο αεριοστρόβιλους General Electric LM2500 που διαθέτει.

Η ακολουθία ατυχών συμβάντων συνεχίστηκε στις 4 Οκτωβρίου όταν το πλοίο προκειμένου να αποφύγει τον τυφώνα «Matthew»κατευθύνθηκε στον ναύσταθμό του Mayport στη Φλόριντα, όπου κατά τη διαδικασία ελλιμενισμού ρυμουλκό προσέκρουσε επί του σκάφους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ