2016-11-22 07:33:12
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
“Αγωνιζόμαστε ενάντια σε έναν εχθρό που τον νικάμε συνεχώς και αυτός ξαναγεννιέται...

βαλώμενοι από τις ύπουλες προσφορές μιας ξένης προστασίας που ο λαός μας δε την ζητά...”

Με τα γραφόμενα του Ανδρέα Κάλβου, στην επιστολή που έστειλε στον στρατηγό Λαφαγιέτ το 1826, ξεκίνησε την ομιλίας της η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην επιστολή του ο Ανδρέας Κάλβος, με δραματικό και καταγγελτικό λόγο, περιέγραφε την δεινή κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ελληνικός στρατός, λίγα χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, ενώ ταυτόχρονα διατράνωνε το ακμαίο ηθικό όλων των Ελλήνων μαχητών και την αποφασιστικότητα του αναγεννημένου έθνους “που κοιτάζει τους εχθρούς του με περιφρόνηση και τον τάφο του με αδιαφορία...”

Στην ομιλία της, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το πέρας της Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγία Δεξιά, η κ
. Πατουλίδου αναφέρθηκε επίσης, με έντονη συγκίνηση, στα όσα είπε ο ναύαρχος Κανάρης σε ξένους δημοσιογράφους, χρόνια μετά την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο, περιγράφοντας με απλό και συγκλονιστικό λόγο, τα συναισθήματα και την σωματική και ψυχική ένταση με την οποία οι Έλληνες πολεμιστές όρμησαν απέναντι στο πανίσχυρο οθωμανικό ναυτικό.

Η κ. Πατουλίδου απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας, σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που παρευρίσκονταν στον Ιερό Ναό, τόνισε χαρακτηριστικά: “αυτή είναι διαχρονικά η ψυχοσύνθεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τότε, τώρα και αύριο έτσι θα μας προστατεύουν, γιατί γνωρίζουν ποιον και για τι πολεμούν”.

Τέλος, η κ. Πατουλίδου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αεροπρόσκοποι στην 110 Π.Μ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αεροπρόσκοποι στην 110 Π.Μ.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ