2016-11-22 12:27:08
Φωτογραφία για Τα κεριά της διαμαρτυρίας! Ολονύκτια συγκέντρωση νοσηλευτών έξω από το υπ.Υγείας!
Τρίτη 22 Νοέμβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Health Report.gr

Με αναμμένες σόμπες, κεριά αλλά και κουβέρτες την …έβγαλαν έξω από το υπουργείο Υγείας, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη δεκάδες νοσηλευτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Επρόκειτο για μια συμβολική διαμαρτυρία των νοσηλευτών (ΠΑΣΟΝΟΠ) προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος να καταργηθεί άμεσα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΑΣΟΝΟΠ, βασικό αίτημα του κλάδου να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Έρχεται η σφαγή των νοσηλευτών! Προς κούρεμα το «ανθυγιεινό επίδομα»

Άλλωστε μέσα στο επόμενο έτος η Κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου που πέρασαν τη νύχτα τους έξω από το υπουργείο Υγείας ζήτησαν να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκηπροκειμένου να του εκθέσουν αναλυτικά τα αιτήματά τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ