2016-11-22 17:07:09
Φωτογραφία για To EK διέταξε το Ukip να επιστρέψει κονδύλια που χρησιμοποίησε για το Brexit
Το ποσό των 172.655 ευρώ οφείλει να επιστρέψει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πολιτικός φορέας που ελέγχεται από το βρετανικό ευρω-σκεπτικιστικό κόμμα Ukip, αφότου λογιστική έρευνα αποκάλυψε ότι είχε δαπανήσει παράτυπα ευρωπαϊκά κονδύλια που υπερβαίνουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι η Συμμαχία για την Άμεση Δημοκρατία, που ελέγχεται από το Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ, χρησιμοποίησε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για να χρηματοδοτήσει δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν τις βρετανικές εκλογές του 2015 αλλά και το δημοψήφισμα του Brexit.

Βάσει των κανόνων, τα κόμματα που βρίσκονται στο Ευρωκοινοβούλιο δεν έχουν το δικαίωμα να δαπανούν ευρωπαϊκά κονδύλια για εγχώριες δραστηριότητές τους.

Πέρα από τα χρήματα που θα πρέπει να επιστραφούν, η Συμμαχία για την Άμεση Δημοκρατία θα χάσει 248.354 ευρώ σε κονδύλια που ήταν προγραμματισμένο να λάβει στο μέλλον, και συνεπώς η οικονομική απώλειά για τον φορέα θα υπερβεί τις τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τις πρώτες διαρροές που αποκάλυπταν τις παράτυπες δαπάνες, ο κ. Φάρατζ είχε καταγγείλει ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ερμηνεύουν τους κανόνες κατά το δοκούν, με βάση το πολιτικό συμφέρον τους, προκειμένου να πλήξουν το Ukip.

Είχε καταγγείλει δε ότι οι παράτυπες δαπάνες που γίνονται από φιλο-ευρωπαίκούς φορείς είναι πολύ μεγαλύτερες, αλλά δεν ελέγχονται.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ