2016-11-22 17:52:08
Φωτογραφία για Πετρελαϊκή ώθηση στην Ασία
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς το ράλι των τιμών του πετρελαίου – εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο ΟΠΕΚ θα οριστικοποιήσει το σχέδιο του για...την σταθεροποίηση της παραγωγής – οδηγεί σε ισχυρά κέρδη τον κλάδο της ενέργειας και τα εμπορεύματα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%.

Στην Κορέα ο Kospi σημειώνει άνοδο 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 1,2%.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία βρέθηκαν να υποχωρούν μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,9 βαθμών στην ανατολική ακτή της χώρας. Οι πρώτες αναφορές πάντως από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό δείχνουν περιορισμένες ζημιές. Ο ιαπωνικός Nikkei κατάφερε να ανακτήσει το θετικό πρόσημο και αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 0,3% στις 18.162,94 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι ο ΟΠΕΚ θα καταλήξει σε συμφωνία στη σύνοδο στις 30 Νοεμβρίου για τα επίπεδα παραγωγής των μελών του. Το Brent σημειώνει άνοδο 1,1% στα 49,42 δολ. το βαρέλι, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριών μηνών.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας με την Oil Search να κερδίζει 2,2%, την Woodside Petroleum να ενισχύεται 2,3% και την Santos Ltd. να σημειώνει άλμα 3% στην Αυστραλία. Παράλληλα, η Japan Petroleum Exploration ενισχύεται σε ποσοστό 2,5% και η Cnooc στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει ράλι 4%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ