2012-05-18 19:47:12
Φωτογραφία για Διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη plan B για την Ελλάδα
Να μαζέψει τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου επιχειρεί η Κομισιόν, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στις αγορές... ότι Ε.Ε.και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, μέσω του twitter.

Επισήμανε ότι η ΕΕ επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αναφέροντας, ενώ ανέφερε και σχετικές δηλωσεις των κ.κ. Μπαρόζο και Ρεν εδώ και δύο χρόνια για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Αυτό εξακολουθεί να ισχύει! Δεν υπάρχει σχέδιο από την Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» σημείωσε.

Νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Κάρελ ντε Γκουχτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα De Standaard είχε αναφέρει ότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

«Ενάμιση χρόνο πριν υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο. Αλλά σήμερα ΕΕ και ΕΚΤ εργάζονται από κοινού πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει», υπογράμμιζε.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ