2012-05-18 19:52:30
Φωτογραφία για «Τρίτος Πόλος» η ΔΗΜΑΡ για κυβέρνηση
«Σε ό,τι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές» ανέφερε σήμερα στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Παράληλα, επιτέθηκε κατά της δεξιάς που «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», αλλά και της «ανεύθυνης αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ».

«Οι συσπειρωμένες δυνάμεις της ''δεξιάς πολυκατοικίας'' ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά» ανέφερε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτή η αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. «Αυτή η αριστερά την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση. Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠαΣοΚ και κλίνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές ''επιθέσεις φιλίας''».


Κάλεσμα τους πολίτες να αποτρέψουν με την ψήφο τους ένα «επικίνδυνο λαϊκίστικο δίπολο», μια «καρικατούρα δικομματισμού»,«δείχνοντας» τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «αυτό το ψευδεπίγραφο δίπολο, από τη μια η νεοφιλελεύθερη φιλοευρωπαϊκή δεξιά και από την άλλη η άλλη, η λαϊκίστικη, αντιευρωπαϊκή στην ουσία της, αριστερά εξυπηρετεί και τους δύο».

Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας: «Αν πάμε σε εκλογές με μόνο αυτούς τους δυο πόλους, αν ο πολίτης δεν δει μπροστά του ένα τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

«Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου μόνο η ΔΗΜΑΡ μπορεί σήμερα αξιόπιστα να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει», κατέληξε.

Ο Φ. Κουβέλης ναφέρθηκε και στη στάση που τήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατηγορώντας τον πως «από την πρώτη στιγμή είχε αποφασίσει να σύρει την χώρα σε εκλογές και πάλι όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η άρνηση συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ «δεν οφείλεται σε ευθυνοφοβία».

Όπως είπε, οφείλεται «στην εκτίμησή μας ότι αυτή η κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων θα στηριζόταν στις δυνάμεις που ηττήθηκαν λόγω της προσήλωσης τους στο μνημόνιο, δεν θα είχε ευρεία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν θα μπορούσε να σταθεί, σύντομα θα κατέρρεε ενώ θα άφηνε παράλληλα χώρο για ανέξοδη και ανεύθυνη δημαγωγία».
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ