2016-11-23 13:02:47
Φωτογραφία για ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Αναγκαία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης την πολιτική αλλαγή στη χώρα, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος. Όπως είπε, δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις. Κατά τον κ. Μητσοτάκη, μόνο μια νέα, σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ανακατατάξεις αυτές προς όφελος της Ελλάδας. Ακόμη, ανέφερε ότι η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα πλειοψηφικό της κοινωνίας, η οποία δεν αντέχει άλλο μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

 Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απηύθυνε και κάλεσμα συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων που στέκονται «απέναντι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης» και απέναντι «στον εθνικά επικίνδυνο λαϊκισμό». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι είναι ώρα «να αφήσουμε στην άκρη όλα όσα μας χωρίζουν και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να σταθεί στα πόδια της η χώρα».


«Έχουμε όλοι μας ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην ιστορία», συνέχισε και επεσήμανε πως κανείς, ούτε οι πολίτες ούτε η ιστορία,δεν πρόκειται να συγχωρήσουν την άρνηση και την ουδετερότητα. Ακόμη, τόνισε ότι χρειάζεται ένα νέο πατριωτικό κίνημα, βασισμένο στις δυνάμεις της αλήθειας και «μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πανστρατιά που θα υπερβεί παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές που θα φέρει υπερηφάνεια». 

Μετά από εκτενή του αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις, τόσο στη γειτονιά της χώρας όσο και παγκοσμίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντιμετωπίζει τις τεκτονικές γεωπολιτικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική».

«Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα. Η διεθνής κοινότητα μας αντιμετωπίζει με αισθήματα συμπόνοιας και οίκτου. Η κατανόηση των ξένων δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίσει από μόνη της την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε. 

Ειδικά για την Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι απρόβλεπτη. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνεχείς τοποθετήσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι προκαλούν προβληματισμό και προσθέτουν μία ακόμη εστία ανησυχίας στην ήδη ταραγμένη περιοχή. Ακόμη, μίλησε για κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία, η οποία βάζει στο τραπέζι όλα τα διμερή θέματα. Αναφορικά με το Κυπριακό εξέφρασε προβληματισμό για τα βήματα υπαναχώρησης των Τουρκοκυπρίων στις πρόσφατες συνομιλίες της Ελβετίας. 

Εν όψει της μίνι συνόδου της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ στο Βερολίνο την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε, καθώς κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς. Εξάλλου, χρέωσε στην κυβέρνηση ότι «πεισματικά και εμμονικά οχυρώνεται πίσω από την ιστορία του χρέους», ένα χρέος που η ίδια διόγκωσε. 

Στο σημείο αυτό παρατήρησε: «Κανείς δεν αντιλέγει ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», ωστόσο, συμπλήρωσε, το θέμα «έχει αναχθεί σε ένα προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η διευθέτηση του χρέους χρειάζεται, αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση. Μαζί με αυτήν, συνέχισε, χρειάζονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. 

Η πρόταση της Ν.Δ. στους δανειστές, όπως εξήγησε, είναι: «Πάρτε μεταρρυθμίσεις και δώστε μας μεγαλύτερα περιθώρια δημοσιονομικής προσαρμογής και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα». «Αυτά δεν μπορεί να τα πετύχει η σημερινή κυβέρνηση και για αυτό είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ