2016-11-24 10:03:19
Φωτογραφία για Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπτυξη του λιμένα και της μαρίνας Λάρνακας
Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ανάπτυξη του λιμένα και της μαρίνας της Λάρνακας Σε δηλώσεις του, μετά από το πέρας συνάντησης με τον Δημαρχεύοντα, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ανάπτυξης της Λάρνακας, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, είπε ότι η διαδικασία που προκηρύχθηκε σήμερα θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2017.

“Η πρώτη φάση της διαδικασίας αφορά στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από πιθανούς επενδυτές μετά το πέρας της οποίας, θα καθοριστούν οι παράμετροι για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας”, ανέφερε.

Σημείωσε πως στη δεύτερη φάση της διαδικασίας θα υπάρξει διαβούλευση με το Δήμο της πόλης.

Ερωτηθείς κατά πόσον μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον και η κοινοπραξία «Ζήνων», ο κ. Δημητριάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί, φτάνει βεβαίως, όπως ανέφερε, να ικανοποιούνται τα κριτήρια του διαγωνισμού.

Τόνισε, ωστόσο, πως μία από τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, είναι ότι ο υποψήφιος επενδυτής θα πρέπει να αποδείξει πως διαθέτει τους οικονομικούς πόρους για την εκτέλεση του έργου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ