2016-11-24 22:07:49
Φωτογραφία για Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Γερμανία
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Γερμανία, και μετά από επίσημη τελετή υποδοχής στο Υπουργείο Άμυνας,  συναντήθηκε με τον ομόλογό του, General Volker Wieker.

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και η εποικοδομητική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στο ευρύτερο ευρωατλαντικό πλαίσιο. Οι δύο Αρχηγοί, περαιτέρω, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό και τόνισαν την απαίτηση τόσο της προώθησης πολιτικών και πρακτικών ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας, με σκοπό την επαύξηση της επιτήρησης των συνόρων, όσο και της συνέχισης των επιχειρήσεων σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ για την ανάσχεση των προσφυγικών / μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης.


Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη κ. Θεόδωρο Δασκαρόλη καθώς και με Γερμανούς Αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από την Ελληνική Σχολή Εθνικής Άμυνας, στους οποίους και επέδωσε αναμνηστικό διακριτικό της ΣΕΘΑ.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφθεί την Joint Forces Operations Command όπου θα ενημερωθεί για την οργάνωση, λειτουργία και αποστολή της εν λόγω διοίκησης.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ