2016-11-25 16:28:11
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Λίγα τα χρήματα για επισκευές σχολείων
Με κονδύλι ύψους 127.758 ευρώ και μερικές ακόμα χιλιάδες, θα επιχειρήσει ο Δήμος Αιγιάλειας να κρατήξει σε αξιοπρεπή κατάσταση τις σχολικές του κτιριακές υποδομές, αφού... παρότι η χρονιά εξελίσσεται, αρκετές ανάγκες γεννούνται, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζονται από τα λιγοστά διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του.

Το δημοτικό συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του, κατένειμε την παραπάνω χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών στις δύο σχολικές επιτροπές, ανάλογα τον αριθμό των μονάδων αλλά και των μαθητών σε αυτές.

Με εισήγηση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βασ. Ψυχράμη, αρχικά η Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή αποφασίστηκε να λάβει συνολικά 70.684 ευρώ -μεταξύ αυτών και 1.584 ευρώ για πληρωμή των σχολικών τροχονόμων- ενώ η Δευτεροβάθμια το ποσό των 57.074.

Επιπλέον, μετά από αίτημα των προέδρων τους, τους κατανεμήθηκαν ισόποσα από 5.800 ευρώ μέσα από τον δημοτικό προϋπολογισμό για έργα επισκευής και συντήρησης κτιρίων.


Η κ. Ψυχράμη επανέλαβε, ότι «σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια που οι κατανομές του ΥΠΕΣ ήσαν περισσότερες, αυτές που σήμερα δίνονται είναι ψίχουλα και μηδαμηνές σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων και λόγω της παλαιότητάς τους».

Δύο μήνες σχολικής περιόδου και ενώ πολλά έργα έγιναν, προ Σεπτεβρίου, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια, κάποιες νέες έχουν κριθεί επείγουσες και αναμένεται η τεχνική τους έγκριση.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Π» η πρόεδρος της Β/θμιας ΣΕ Αλέκα Τηλιγάδη-Βελαώρα, «σε πρώτο πλάνο βρίσκεται τώρα η ανακαίνιση όλων των αιθουσών διδασκαλίας του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, οι οποίες και θα βαφτούν», μετά την εξωτερική αναβάθμιση του παλιού αυτού σχολείου το 2014.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε παρόμοια παρέμβαση στο 2ο Λύκειο Αιγίου και στα Γυνμνάσια Αιγείρας και Ακράτας, ενώ ολοκληρωτική ήταν η παρέμβαση σε τοιχοποιία, τουαλέτες και εξοπλιμό του 4ου Γυμνασίου Αιγίου και Καμαρών.

Μετά τις παρεμβάσεις, με έργα ή εξοπλισμό στα σχολεία Τεμένης, Σελινούντα, Κουλούρας, 5ο και Ειδικό Αιγίου, η Α/βμια ΣΕ δεν θα προβεί σε καινούργια έργα, όπως είπε στην «Π» ο πρόεδρός της Αντώνης Μπούλης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ