2016-11-26 22:00:30
Φωτογραφία για Η κορυφή είναι μόνο για τον Ολυμπιακό
Μία αήττητη ομάδα απέμεινε στην Basket League, αφού ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 78-67 σε αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Γιούρι Ζντοβτς προηγήθηκε με 5-4 έπειτα από το αρχικό 4-0 των «ερυθρόλευκων», αλλά δεν ξαναπήρε το προβάδισμα μέσα στο ΣΕΦ και εν τέλει έπεσε στο 7-1 χάνοντας 16ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δημιούργησε διαφορά δεκατριών πόντων διαμορφώνοντας σκορ 20-7 και 23-10, ενώ η ΑΕΚ μείωσε μέχρι το 26-23 στο δεύτερο πριν από επιμέρους σκορ 15-3 των Πειραιωτών, που άνοιξαν ξανά τη διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ένωση μείωσε μέχρι το -7 «γράφοντας» σκορ 51-44, αλλά ακολούθησε 8-0 των γηπεδούχων, που έκλεισαν την περίοδο στο +19 χάρη σε 65-46.

Δεν χρειάστηκε να… γκαζώσουν άλλη φορά οι πρωτοπόροι του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς συντήρησαν διψήφια διαφορά στην τέταρτη περίοδο με «όπλο» την κυριαρχία τους κοντά στη ρακέτα
. Είναι χαρακτηριστικό πως πέτυχαν 34 πόντους μέσα στο ζωγραφιστό επιτρέποντας 22 στους αντιπάλους, ενώ επικράτησαν στη μάχη των ριμπάουντ με 45-33. Τα τρικ του Γιούρι Ζντοβτς με τις εναλλαγές σχημάτων στο παρκέ ουδέποτε επηρέασαν με ουσιαστικό τρόπο την εξέλιξη της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, που ανέβηκαν στο 8-0, ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έφτασε στους 17 πόντους και συμπλήρωσε χίλιους στην Α1 από το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Κεμ Μπιρτς με 12 πόντους, δέκα ριμπάουντ και τρία μπλοκ εξόντωσε τη φροντλάιν του «δικέφαλου». Δώδεκα πόντους σημείωσε επίσης ο Γιώργος Πρίντεζης, όλους στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης άγγιξε νταμπλ-νταμπλ με δέκα πόντους και εννέα ασίστ. Για την ΑΕΚ, που βρέθηκε στο -21, όταν το σκορ έγινε 74-53, ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς συμπλήρωσε 14 πόντους με δύο τρίποντα, που μείωσαν τη διαφορά στο τέλος της αναμέτρησης, ενώ 14 πόντους «έγραψε» επίσης ο Ντούσαν Σάκοτα. Ακολούθησαν με 11 πόντους ο Κώστας Βασιλειάδης και με 10 ο Μάικλ Ντίξον, αλλά αμφότεροι περιορίστηκαν σε κάκιστα ποσοστά ευστοχίας. Συνολικά οι ηττημένοι αρκέστηκαν σε 21/60 σουτ εντός παιδιάς.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ