2016-11-27 15:36:16
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Σε δυο «στρατόπεδα» Δήμος και πωλητές για την λαϊκή αγορά
‘Απέναντι’ βρέθηκαν χθες η δημοτική αρχή Ήλιδας και οι πωλητές της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, καθώς κορυφώθηκε η κόντρα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με την κάθε πλευρά να υποστηρίζει τις θέσεις της αναφορικά με τον τρόπο και τον χώρο λειτουργίας της λαϊκής.

Βέβαια, ήταν μία κόντρα που κινήθηκε στα πλαίσια της κοσμιότητας, χωρίς παρατράγουδα, που θα μπορούσε σε δεύτερη ανάγνωση και αφού χαμηλώσουν οι τόνοι να αποτελέσει τη βάση για να βρεθεί κοινή συνισταμένη συνεννόησης έστω και στο ‘και πέντε’, που θα καλύπτει όλες τις πλευρές.

Οι δύο πλευρές

Χθες τα ξημερώματα οι δύο πλευρές βρέθηκαν χωρισμένες σε δύο στρατόπεδα. Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν από τα ξημερώματα στην είσοδο του κλειστού  χώρου της λαϊκής αγοράς, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή είσοδο όσων πωλητών είχαν πάρει θέσεις εντός του χώρου, καθώς επίσης να αποτρέψουν παράνομη είσοδο όσων δεν είχαν θέσεις.


Σε απόσταση ασφαλείας, υπήρχε και η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά, έξω από το χώρο συγκεντρώθηκαν σταδιακά οι πωλητές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων της λαϊκής, οι οποίοι  δήλωσαν ότι δεν θα συμμετείχαν στη λαϊκή, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που έχουν διατυπώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι δηλαδή ο χώρος κατέστη μη λειτουργικός από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν στέγαστρα τα οποία προορίζονται για θέσεις πάρκινγκ και όχι για στέγαστρα λαϊκής αγοράς, ενώ χαρακτήρισαν παράνομη την όλη διαδικασία αξιολόγησης και μοριοδότησης για τη χορήγηση των θέσεων.

Διαμαρτυρίες

Αρχικά ο πρόεδρος του Σωματείου πωλητών αγροτικών προϊόντων κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ανέβασε λίγο τον τόνο της φωνής του και απευθυνόμενος προς τη δημοτική αρχή, ανέφερε ότι οι πωλητές θα τοποθετούσαν τους πάγκους στους δρόμους. Από την πλευρά του δήμου η απάντηση ήταν ότι θα εκινείτο η νομική διαδικασία που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Υψηλοί τόνοι λίγο αργότερα και από τον πρόεδρο του Σωματείου πωλητών ‘Ο Άγιος Αθανάσιος’ κ. Αυγερινό Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση της δημοτικής αρχής και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πωλητές, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια κινητοποίηση από την πλευρά του δήμου, όσες φορές τα Σωματεία ζητούσαν τη διενέργεια ελέγχων για να παταχθεί το παρεμπόριο.

Όταν έφθασε στο χώρο ο διοικητής του Α.Τ. Αμαλιάδας κ. Κώστας Γιαννακόπουλος, οι πρόεδροι των Σωματείων ζήτησαν να υποβάλλουν μήνυση κατά του αντιδημάρχου, κάνοντας λόγο για παράνομες διαδικασίες, ενώ επέδωσαν και έγγραφο που έλαβαν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν έχει συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης για τη μοριοδότηση.

Ο διοικητής είχε συνομιλία και με την πλευρά της δημοτικής αρχής, όπου άκουσε τις αιτιάσεις της, ενώ δεν έλειψαν οι φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ πωλητών, Δημάρχου και αντιδημάρχων, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση.
 Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ