2016-11-27 18:24:23
Φωτογραφία για Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ Ν΄ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ
Κάλεσμα στο ΔΝΤ να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Το ΔΝΤ έχει αλλάξει γνώμη πολλές φορές», είπε ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει κανείς αν στην πραγματικότητα θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα ή να απέχουν. Νομίζω ότι θέλουν να μπουν και εμείς τους θέλουμε μέσα στο πρόγραμμα».

Το Bloomberg αναφέρεται στην αποχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών την Τρίτη από την Αθήνα, χωρίς να έχει προηγηθεί κλείσιμο της αξιολόγησης. Επίσης, γράφει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπαινίχθηκε πως το ΔΝΤ θέτει εμπόδια στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. 

Κυβέρνηση και ΔΝΤ έχουν διαφορές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την οποία το Ταμείο θέλει να απελευθερώσει περαιτέρω.

«Δεν υποχωρούμε γιατί στο τέλος αυτές οι μεταρρυθμίσεις στην πραγματικότητα δεν φέρνουν ανάπτυξη», είπε ο κ. Παπαδημητρίου, υποστηρίζοντας ότι η επιμονή του Ταμείου έχει γίνει δογματική. «Αν κοιτάξετε τις προβλέψεις που έχουν κάνει, όλες τους αποδείχθηκαν λανθασμένες. Παρόλα αυτά αν έχουν ακολουθήσει αυτήν τη διαδικασία σε τόσες πολλές χώρες, είναι δύσκολο να αλλάξει», συνέχισε.


O υπουργός Οικονομίας παρατήρησε ακόμη ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη περνά μέσα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ