2016-11-28 16:02:56
Φωτογραφία για Ν. ΚΟΥΤΡΟΥΛΜΟΥΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους στο Κυπριακό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Άγκυρα, ο κ. Κουρτουλμούς ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν το νέο έτος, προσθέτοντας ότι σημασία για την Τουρκία έχει η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα των δύο πλευρών στη διοίκηση και η διαφύλαξη του καθεστώτος εγγυητριών.

Την ίδια ώρα, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων σε τρία παράλληλα επίπεδα, μετά το αδιέξοδο κατά τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το πρώτο επίπεδο αφορά τη συνέχιση της συζήτησης επί των κριτηρίων για το εδαφικό προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη για το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο αυτό κρίνεται από την ελληνοκυπριακή πλευρά θετική η πρόθεση να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Πρόεδρου για προετοιμασία του εδάφους για την πολυμερή διάσκεψη.

ΑΜΠΕ/ΚΥΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ