2016-11-28 18:13:05
Φωτογραφία για Τέλος στο 7ήμερο ράλι του ιαπωνικού Nikkei
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το ιαπωνικό χρηματιστήριο μετά από επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και την άνοδό του σε υψηλό 10 μηνών την Παρασκευή. Βαρίδι στην επενδυτική διάθεση αποτέλεσε η ενίσχυση του εγχώριου  νομίσματος γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου που ως γνωστός επηρεάζει αρνητικά τις μετοχές των εταιρειών με εξαγωγική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης γεν έκλεισε με απώλειες 0,13%, γλιτώνοντας τα χειρότερα αφού ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει ακόμα και 0,8%. Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο υποχωρεί κατά 1% περίπου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος με την αντίστοιχη ισοτιμία να διαμορφώνεται πέριξ των 112 γεν από το επίπεδο των 113 γεν που κινούνταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον ASX 200 να υποχωρεί κατά 0,79% υπό το βάρος της υποχώρησης του ενεργειακού και μεταλλευτικού υποδείκτη.


Στη Νότια Κορέα ο Kospi ανέκαμψε από τις προηγούμενες απώλειες και σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,19%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,35%. Σε ανοδική τροχιά με άνοδο 0,89% κινείται και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οριακά πάνω (0,09%) βρίσκεται και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται σήμερα οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου μετά το δημοσίευμα του Reuters που θέλει την Σαουδική Αραβία να μην συμμετέχει στις συζητήσεις με τα μέλη εκτός ΟΠΕΚ με στόχο μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής αργού. Το πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες άνω του 3% την περασμένη Παρασκευή, ενώ σήμερα ο μαύρος χρυσός κινείται με πτώση 0,28% στα 45,94 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, διευρύνοντας το μετεκλογικό τους ράλι μετά το διάλειμμα της Πέμπτης λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ