2016-11-29 11:47:50
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΣΤΟ EUROGROUP ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 5 Δεκεμβρίου, θα συζητηθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε σήμερα ενώπιον τoυ Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, όπου εφαρμόστηκε ένας εντυπωσιακός κατάλογος μεταρρυθμίσεων που είχαν είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015.

Αναφορικά με το χρέος, είπε ότι στις 24 Μαίου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μια συμφωνία, πλαίσιο για τη βιωσιμότητα του χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα, η οποία όπως είπε, ολοκληρώθηκε σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


Πρόσθεσε ότι μια προσέγγιση για το χρέος σε συνδυασμό με την προσήλωση της Ελλάδας, θα βοηθήσει το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα. «Ελπίζω ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα έχουμε συμφωνία για την αξιολόγηση και προς την κατεύθυνση αυτή έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος» είπε, προσθέτοντας ότι αυτό «θα επιτρέψει τη συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή, ο κ. Ντέισελμπλουμ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει να δεσμευθούν όλες οι πλευρές στις 5 Δεκεμβρίου. Όπως είπε, χρειάζεται να υπάρξουν υποσχέσεις από τις πιστώτριες χώρες και από την Ελλάδα ότι θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις του, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δεσμευθεί ότι δεν θα αφήσει τα πράγματα να παρεκτραπούν, χρειάζεται και τα δύο μέρη για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ