2016-11-29 19:09:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Βαρυχειμωνιά, λόγω ασυνεννοησίας - Ξεκίνησαν οι ...εμφύλιοι στις πολυκατοικίες για τη θέρμανση
Τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα, οι οφειλές περασμένων ετών σε κοινόχρηστα και η φετινή τιμή του πετρελαίου προκαλούν νέους εμφυλίους στις πολυκατοικίες της Πάτρας. Καθώς μπαίνει ο χειμώνας και πραγματοποιούνται γενικές συνελέυσεις με θέμα τη θέρμανση, οι σχέσεις μεταξύ ενοίκων διαταράσσονται και τα ...φέσια πολλαπλασιάζονται.

Τα προβλήματα συνήθως εκδηλώνονται λόγω των μεγάλων οφειλών που υπάρχουν σε κοινόχρηστα, που κατά μέσο όρο ξεκινούν από 500 ευρώ και ξεπερνούν τα 1000 ευρώ, αν ένα νοικοκυριό δεν έχει πληρώσει για ένα χρόνο. Οσοι διαχειριστές επιδιώκουν να δείξουν καλή θέληση και ανοχή, εισπράττουν την αγανάκτιση των πιο συνεπών ενοίκων και αρχίζει ο ...εμφύλιο, ιδιαίτερα στις παλαιότερες πολυκατοικίες της Πάτρας, που είναι αρκετές, στις οποίες  εφαρμόζεται κεντρική θέρμανση.

Ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ξενοίκιαστα διαμερίσματα αρνούνται να συμμετέχουν στις δαπάνες πετρελαίου, με αποτέλεσμα σε μια πολυκατοικία με 13 διαμερίσματα να δέχονται να συνεισφέρουν μόνο οι πέντε. Οι λοιποί είτε έχουν συσσωρευμένες οφειλές, είτε αρνούνται να πληρώσουν για τα ξενοίκιαστα και κάποιοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία.


Από τα παραπάνω μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι έρχεται βαρύς χειμώνας, αφού ακόμη και σε κατοικίες με συνιδιοκτησίες, οι κάτοικοι δυσκολεύονται να συννενοηθούν για τις προμήθειες του πετρελαίου και τη θέρμανση.

Μάλιστα, ακόμη και στις πολυκατοικίες με αυτόνομη θέρμανση εγείρονται ζητήματα, καθώς στην πλειοψηφία τους οι ένοικοι περιορίζουν σημαντικά το ...πάτημα του κουμπιού, με αποτέλεσμα όποιος θέλει θέρμανση για περισσόετρες ωρές την ημέρα να επωμίζεται εξολοκλήρου το κόστος του καυσίμου και του καυστήρα για τις ώρες που είναι ο μοναδικός που το χρησιμοποιεί.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ