2016-11-30 13:17:57
Φωτογραφία για Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ
Τζόνσον: Εγκαταλείπουμε τις Συνθήκες, 

όχι όμως την Ευρώπη και την Κύπρο

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο και συγκεκριμένα για τη σημαία της. «Με τέτοιους χαρακτηρισμούς ο πρόεδρος της Τουρκίας στέλνει τα χειρότερα μηνύματα σε μια κρίσιμη φάση της διαδικασίας και το μόνο που πετυχαίνει είναι η δημιουργία περισσοτέρων προβλημάτων», σημείωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν και πώς προέκυψαν οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στη διαπραγματευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι οι αναφορές Ερντογάν οπωσδήποτε θα τύχουν σχολιασμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Εξάλλου, για την πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι παραπέμπει σε τετραμερή ή πενταμερή διάσκεψη και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γιατί θα καταλήξει σε αποτυχία και θα οδηγήσει σε κατάρρευση μια πολλά υποσχόμενη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.


Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στο Μον Πελεράν υπήρξε διαφωνία στο δεύτερο από τα κριτήρια για το εδαφικό, που είναι ένα από τα πέντε κεφάλαια του Κυπριακού. «Και προηγουμένως υπήρξαν διαφωνίες σε άλλα κεφάλαια, αλλά δεν αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι διεξαγωγής των συνομιλιών. Έτσι και αυτή τη φορά πρόκειται για μια διαφωνία και δεν χρειάζεται να αναζητούνται άλλοι τρόποι για να διεξαχθούν οι συνομιλίες. Το πιο απλό είναι να συνεχισθούν οι συνομιλίες από εκεί όπου έμειναν».

Τζόνσον: Εγκαταλείπουμε τις Συνθήκες, όχι όμως την Ευρώπη και την Κύπρο

Η αφοσίωση της Βρετανίας προς την Κύπρο παραμένει ισχυρή και τώρα και στο μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόσον μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία. Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Κυπριακό. «Μπορεί να εγκαταλείπουμε τις συνθήκες της Ε.Ε., ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη και η αφοσίωσή μας στην Κύπρο παραμένει πολύ ισχυρή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ενώ συνεχάρη, εκ μέρους της κυβέρνησης της Βρετανίας, όπως είπε, τον Κύπριο Πρόεδρο για την ηγετική ικανότητα που έχει επιδείξει.

Το πρωί ο κ. Τζόνσον είχε πρόγευμα εργασίας με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στην οικία του `Υπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στο νησί Μάθιου Κιντ, στη Λευκωσία. Σε ανάρτησή στο twitter, o κ. Άιντε ανέφερε πως είχαν με τον κ. Τζόνσον μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση.

ΑΜΠΕ/ΚΥΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ