2016-12-01 09:52:05
Φωτογραφία για Η 103η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 103η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο στα Χανιά.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί θα παραστεί στην Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Φρούριο Φιρκά για την έπαρση της Ελληνικής σημαίας.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα ξεναγηθεί στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ανακηρυχθεί εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο που θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, θα ακολουθήσει η δοξολογία στις 11:00, η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και η έπαρση της σημαίας.


Οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με την πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (12:15) και στο Δημαρχείο Χανίων (12:45).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Ιδρύματος.

Στις 19:00 (πέρας προσέλευσης 18:45) θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου σε επίτιμο Πρόεδρο και Εταίρο του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη, παραστασιακό δρώμενο της νέας μουσειοσκευής του Ιδρύματος από μαθητές σε επιμέλεια της Μουσειοπαιδαγωγού του Ρίας Μαρκουλάκη και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Ιδρύματος Νίκο Βούτση.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου σε επίτιμο Πρόεδρο και Εταίρο του Ιδρύματος και απονομή του τίτλου από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και Πρόεδρο της Βουλής Κύριο Νίκο Βούτση και αντιφώνηση από τον τιμώμενο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδεχόμενος πρόσκληση του Μουσείου Τυπογραφίας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ