2016-12-01 17:42:10
Φωτογραφία για ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ
Το ερώτημα του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη αν μπορεί ένας γκέι ή ένας τρανσέξουαλ να είναι μπέιμπι-σίτερ ή δάσκαλος, προκάλεσε επεισόδιο με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη. Ο τελευταίος απάντησε θετικά στο ερώτημα και εμμέσως ο Κ. Κατσίκης του αμφισβήτησε το IQ του.

«Οι ευρύνοες συντάκτες του νομοσχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της πρώτης δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ; Δεν ξέρω, ρωτάω», είπε ο Κ. Κατσίκης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνούν και θα καταψηφίσουν τα άρθρα 1 έως 4 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνη για την ίση μεταχείριση στην εργασία θεωρώντας ότι με τις διατάξεις του «εξισώνεται πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών με τους προβλεπόμενους στον Αστικό Κώδικα τύπους γάμου, τον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ αυτούς
. Δηλαδή, ανοίγει ο δρόμος στην αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών σε εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά και φορολογικά ζητήματα που μέχρι στιγμής εξαιρούνταν από το υπάρχον νομικό καθεστώς. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι οι ενστάσεις μας αφορούν μόνο το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών».

Έμμεση απάντηση στις αναφορές του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη για τρανσέξουαλ και γκέι μπέιμπι-σίτερ και δασκάλους έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης θυμίζοντας το παράδειγμα του Έρνστ Ρεμ που ήταν ναζί και ομοφυλόφιλος, ενώ έκανε επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους. «Να συζητήσουμε για όλα χωρίς πάθη» είπε ο Χρ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε: «Προφανώς δεν επιλέγονται οι άνθρωποι για μπέιμπι-σίτερ ή κούριερ σε σχέση με την σεξουαλική τους ταυτότητα».

«Οι άνθρωποι της κλειστής κοινωνίας κοσμικοποιούν το δικό τους πρότυπο και όσοι δεν εντάσσονται σε αυτό τους θεωρούν ανώμαλους. Και τότε περνάς στον κύκλο του μίσους, του ρατσισμού και της δικαιολόγησης επιθέσεων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Υποκρισία να είσαι το πρωί με κουστούμι και γραβάτα και το βράδυ να είσαι αυτό που δεν μπορείς», τόνισε ο Χρ. Καραγιαννίδης και συνέχισε: «Έχει όνομα αυτό. Ερνστ Ρεμ λέγεται. Ήταν ο επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ