2016-12-02 19:56:10
Φωτογραφία για Εορτή Αγίου Πορφυρίου στην Αλεξανδρούπολη
Στις 2 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του νεοφανούς Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, ο οποίος εκοιμήθη κατά αυτήν την ημέρα το 1991. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον κατέταξε στους χορούς των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 27 Νοεμβρίου 2013.

Φέτος, η μνήμη του Οσίου στην Μητρόπολή μας εορτάσθηκε επισήμως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, όπου το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου τελέσθηκε από το Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και πολλούς ιερείς της Μητροπόλεως ο Αρχιερατικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και παρακολούθησε την βραδυνή ακολουθία προς τιμήν του λαοφιλούς και νεοφανούς Οσίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα εξέφρασε την χαρά του για την πνευματική ευκαιρία της εορτής του Οσίου, και τόνισε πως στα δύσκολα χρόνια που περνάει η πατρίδα μας εξακολουθεί να "βγάζει" Αγίους οι οποίοι παραδειγματίζουν τον λαό και τον ενισχύουν. Αμέσως μετά διαβάστηκε η ευχή για το κόλλυβο του Οσίου, ενώ κατά την διανομή του αντιδώρου μοιράστηκαν στους πιστούς ως ευλογία εικόνες του Οσίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ