2016-12-03 16:20:41
Φωτογραφία για Κάμερον: Βαρύ πλήγμα η πιθανή εκλογή Λεπέν
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν η Βρετανία παρέμενε στην ΕΕ» Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι αν εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν στη γαλλική προεδρία στις εκλογές του Μαϊου του 2017 θα πρόκειται για «ένα βαρύ πλήγμα» για την Ευρώπη και εξέφρασε την ελπίδα να εκλεγεί κάποιος υποψήφιος ενός από τα παραδοσιακά κόμματα.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι η πρόσφατη άνοδος «αντισυστημικών λαϊκιστικών» και «αρκετά εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων» στη δυτική Ευρώπη δεν σηματοδοτεί το τέλος της παγκοσμιοποίησης, αλλά προειδοποίησε για την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί μία «σημαντική διόρθωση» για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές και πολιτιστικές προκλήσεις.

«Αν η Γαλλία εξέλεγε την Μαρίν Λεπέν, αυτό θα ήταν σαφώς ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο» δήλωσε σε διάσκεψη που οργάνωσε η εφημερίδα Hindustan Times στο Νέο Δελχί.

Όπως είπε η ζήτηση και τα οφέλη από το ελεύθερο εμπόριο, την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, την εξειδίκευση, την τεχνολογία και την καινοτομία δεν χάνονται. «Αλλά πρέπει να καταλάβουμε εις βάθος αυτά που έχουν συμβεί και που έχουν προκαλέσει τα γεγονότα τα οποία έχετε δει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο τον τελευταίο αυτό χρόνο», πρόσθεσε.


Ο Κάμερον παραιτήθηκε από πρωθυπουργός τον Ιούνιο έπειτα από την ήττα του στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ όπου και επικράτησε το Όχι.

Ο ίδιος επανέλαβε τη σημαντική αξία της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν η Βρετανία παρέμενε στην ΕΕ. Οι γείτονές μας, οι εταίροι μας, οι φίλοι, οι σύμμαχοί μας κι εγώ θέλαμε να παραμείνουμε στην αίθουσα όταν λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν εμάς και την ήπειρό μας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ