2016-12-03 17:03:18
Φωτογραφία για Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πάλι ο 26χρονος Κάρλσεν!
Ο GM Μάγκνος Κάρλσεν από τη Νορβηγία είναι για άλλη μία φορά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σκάκι. Κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του σε ένα δραματικό φινάλε γεμάτο ένταση, στην παράταση στα tie break, με σκορ 3-1 υπέρ του Πρωταθλητή.

Ο Κάρλσεν  κυριάρχησε  σε όλα τα παιχνίδια γρήγορου σκακιού,  κάνοντας ένα εντυπωσιακό ρουά ματ στην τελευταία παρτίδα. Ωστόσο η απόλυτη κυριαρχία του έχουν πληγωθεί σημαντικά. Αντικειμενικά δεν έπαιξε καλά κατά τη διάρκεια των 12  κλασσικών παρτίδων, έκανε αρκετά λάθη και έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι έχει σημαντικό πρόβλημα στο άνοιγμα, δηλαδή στις πρώτες κινήσεις της παρτίδας. Η όγδοη παρτίδα του στοίχισε πάρα πολύ στην αυτοεκτίμησή του. Πήρε πάρα πολλά ρίσκα και τελικά έχασε την παρτίδα έτσι στο υπόλοιπο του ματς έπεσε πάρα πάρα πολύ προσεκτικά αυτός είναι και ένας λόγος που έκανε πάρα πολύ γρήγορη ισοπαλία στην δωδέκατη και τελευταία  κλασική παρτίδα.

Ο Καριάκιν πέτυχε το ακατόρθωτο. Κατάφερε να προηγηθεί στο ματς, είχε πάρα πολύ καλή προετοιμασία, γερά νεύρα και έδειξε ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο, μιας και κατάφερε να κρατήσει ισόπαλες πολλές δύσκολες παρτίδες. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει κερδίσει τον τίτλο και να αλλάξει τη ροή της ιστορίας, όμως ο Μάγκνους έπαιξε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι στη δέκατη παρτίδα και κατέστρεψε τα όνειρά του Καριάκιν.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ