2016-12-03 18:24:57
Φωτογραφία για Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέο ΔΣ μετά τις εκλογές! Πρόεδρος ξανά ο Π.Ψυχάρης
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Health Report.gr

Σε σώμα συγκροτήθηκε ο Σύλλογος των Γιατρών του ΠΕΔΥ μετά τις τελευταίες εκλογές.

Συγκεκριμένα μετά τις πρόσφατες εκλογές κατά τις οποίες η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, εμφάνισε υψηλότερα ποσοστά (διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Σάρωσε η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ! Αναλυτικά τα αποτελέσματα»), συγκροτήθηκε σε σώμα ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ –ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Με βάση τις αρχαιρεσίες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όπως προέκυψε μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν 27 και 28/11/2016 έχει ως εξής:

Πρόεδρος Ψυχάρης Παναγιώτης

Γεν.Γραμματέας Γαβράς Παναγιώτης

Α΄Αντιπρόεδρος Ανεμοδουρά Βαρβάρα

Β΄ Αντιπρόεδρος Τοπαλλιανίδης Βασίλειος

Ταμίας Προβατάς Σπυρίδων

Μέλη Φλίγκος Κωνσταντίνος

Λαμπαδάριος Διονύσιος


Κοταρά Γαρυφαλιά

Γκιουζέλης Ιωάννης – Γεώργιος

Μπίτσικας Ιωάννης

Αποστολόπουλος Αθανάσιος

Λιανός Δημήτριος

Αγγιστριώτης Κωνσταντίνος

Το νέο ΔΣ των Γιατρών του ΠΕΔΥ επισημαίνει ότι όλοι οι γιατροί θα πρέπει: «Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των ημερών, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ενότητα, για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου μας. Για μια αναβαθμισμένη ΠΦΥ στην υπηρεσία όλων, με τους λειτουργούς της αξιοπρεπείς».

Άλλωστε οι γιατροί του ΠΕΔΥ βρίσκονται σε μια στην κρισιμότερη καμπή των εργασιακών τους σχέσεων καθώς άμεσα αναμένεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα ορίζει νέες συνθήκες εργασίας για τον κλάδο.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία το οποίο παρουσιάζει κάποιες καθυστερήσεις στην κατάθεσή του, αναμένεται να περιλαμβάνει ρύθμιση η οποία θα απαγορεύει από το τέλος του 2017 στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, οριστικά πια να διατηρούν και ιδιωτικό ιατρείο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν»

Ωστόσο με βάση το αποκλειστικό ρεπορτάζ του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας αναμένεται να δώσει μια παράταση μόνο σε σχέση με τις αιτήσεις που θα πρέπει να κατατεθούν σχετικά. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες δεν προτίθεται προς ώρας να αλλάξει το χρόνο που οι γιατροί του ΠΕΔΥ θα πρέπει οριστικά να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Όλες οι λεπτομέρειες ΕΔΩ: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση στις αιτήσεις για να αποφασίσουν ιδιωτικό ιατρείο ή δημόσιο σύστημα!»
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ