2016-12-05 19:36:09
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Βρήκε τον Μπούφο να σέρνει την ξόβεργα & τον νεκρό Kοκκινολαίμη [video]
Η Νικολέτα Κορδάτου εντόπισε τυχαία το βράδυ της Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου τον Μπούφο που βλέπετε στη φωτογραφία και στο βίντεο ο οποίος είχε κολλήσει σε ξόβεργα και στην κυριολεξία έσερνε όχι μόνο το ξύλο με την κολλώδη ουσία αλλά και τον Κοκκινολαίμη που είχε πεθάνει πάνω στην παγίδα.

Η νεαρή κοπέλα, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, είδε το νυχτόβιο πουλί τυχαία, όταν τα φώτα του ΙΧ στο οποίο επέβαινε έπεσαν πάνω στα μάτια του Μπούφου και έτσι πρόσεξε ότι αυτό ήταν στο έδαφος. Σήμερα κατέθεσε καταγγελία στο Δασαρχείο και σήμερα μετέφερε και το Μπούφο στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Αίγινα αφού πρώτα προσεκτικά απομάκρυνε όσο μπορούσε από τα φτερά του την κόλλα.

Τις ξόβεργες ο δράστης τις είχε τοποθετήσει στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου κοντά στο Πολυκλαδικό στο Αγρίνιο και για τις παράνομες παγίδες η κα Κορδάτου ενημέρωσε και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγρινίου. Το κυνήγι με ξόβεργες είναι βασανισμός και απαγορεύεται από τον νόμο εντούτοις είναι άλλη μια αρκετά διαδεδομένη μέθοδος αιχμαλωσίας και θανάτωσης πτηνών κάθε είδους...
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ