2016-12-05 20:34:19
Φωτογραφία για Boeing-Saab T-X α/φ: Μέχρι το τέλος του έτους η πρώτη πτήση
Στην τελική ευθεία για την πρώτη του πτήση βρίσκεται το αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης – ελαφρύ μαχητικό T-X που κατασκευάζουν η αμερικανική Boeing σε συνεργασία με τη σουηδική Saab, με στόχο να επικρατήσουν στον διαγωνισμό για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF).

Όπως μεταδίδει το έγκυρο αμερικανικό Defense News, η πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί προ του τέλους του έτους, καθώς ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές μετάκαυσης για τον κινητήρα που θα φέρει, όπως πληροφόρησαν πηγές της αμερικανικής εταιρίας της κοινοπραξίας.

Πλέον απομένουν πολύ λίγες δοκιμές, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την πραγματοποίηση της πρώτης του πτήσης. Η διαδικασία προβλέπει το διοικητικό συμβούλιο της κοινοπραξίας Boeing-Saab θα δώσε την άδεια, η οποία χρειάζεται την έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροναυτιλίας (Federal Aviation Administration).

Υπενθυμίζεται, ότι όσον αφορά τη διαγωνιστική διαδικασία της USAF, η επικράτηση μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι, καθώς ανταγωνιστές είναι το T-50A της Lockheed Martin σε συνεργασία με τη νοτιοκορεατική KAI, το T-100 όπου η αμερικανική Raytheon συνεταιρίστηκε με τις Leonardo και CAE για την προώθηση ενός αεροσκάφους εκδόχου του γνωστού M-346 της Alenia Aermacchi.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ